≫ 

Beba Lazar negativan na koronu, ali je od mame Marine, koja ju je pobedila, nasledio antitela

- Rezultati testa su me obradovali, ali i zbunili - rekao je otac novorođenčeta

  • 7
Trudnica, Milena Jovičić, Porodilište Vranje

Foto S.Tasić

Beba Lazar, čija je mama Milena Jovičić pobedila koronu samo nekoliko dana pre porođaja, negativan je na kovid 19, ali je zanimljivo da su analize pokazale da beba ima antitela, pišu Novosti.

- Beba je najverovatnije nasledila mamina antitela. Kod beba te starosti stvari se gledaju iz tog ugla. Mnogo je enigmi oko kovida i trudnoće, kao i postporođajnog perioda i dojenja. Mi se trudimo da svaki slučaj posmatramo pojedinačno i ono što je najvažnije da nam sve majke i bebe budu dobro - kaže načelnica vranjske ginekologije dr Gordana Đorđević.

Milena se pre nekoliko dana porodila prirodnim putem i na svet donela krupnog dečaka. Lekari su bili presrećni jer je beba kruna porodične pobede nad koronom. Majka je u devetom mesecu trudnoće zaražena, ali nije imala nikakve simptome, dok se njen suprug razboleo pre nje i uspeo da pobedi virus.

- Milena i beba su još u bolnici. Trebalo bi da uskoro budu kod kuće. Lekari žele da se zbog specifičnosti situacije i mama i beba potpuno oporave. Rezultati testa su me obradovali, ali i zbunili. Na kraju, najvažnije je da smo posle agonije koju smo prošli sada svi dobro - kaže bebin otac Marko Jovičić.

Kovid porodilište

 

Korona u trudnoći više nije nikakva novost. U Vranju postoji i kovid porodilište i do sada su tri novorođene bebe testirane. Na sreću, sve tri su bile negativne.

Zaposleni u kovid-porodilištu ponosni su na činjenicu da uprkos tome što je mnogo toga još uvek nepoznato uspevaju da prkose virusu i dele sa majkama njihove pobede. Ipak, kako kažu, najteže im pada što u skafanderima ne mogu mamama i bebama podariti osmeh.

Video: Dr Srđa Janković: Osobe koje su se opravile od Kovida, imaju zaštitna antitela

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA