≫ 

Desetine tona otpada oštetile most na Zapadnoj Moravi: Srušen jedan od nosećih stubova

Smeće se kod Kraljeva gomilalo mesecima, a niko ga nije otklanjao

  • 56
Most kod kraljeva, smece Foto: RINA

Most preko Zapadne Morave na lokalnom putu Grdica-Oplanići kod Kraljeva tokom nekoliko decenija od kako se koristi, izdržao je čak nekoliko katastrofalnih poplava i desetine manjih, bujice i snažne udare moravskih talasa. Opstajao je sve do pre nekoliko dana, jer poslednje velike kiše most nije izdržao.

Nekoliko desetina tona najrazličitijeg otpada i balvani prečnika i do 70 centimetara srušili su jedan od nosećih stubova dok je drugi betonski stub pretrpeo velika oštećenja.

- Voda je bila i do tri metra, talasi i udari nikada jači i stubovi nisu izdržali. Ogromni trupci, granje i svakojaki otpad, počev od građevinskog materijala, raznih drvenih i metalnih konstrukcija i mnogo čega još bili su kobni za noseće stubove. Smeće se gomilalo mesecima, niko ga nije otklanjao i do ovoga je moralo da dođe. Građevinske mašine su stigle prekasno da most oslobode ogromnog tereta i pritiska i sad bez velikih radova i ulaganja nema rešenja - kažu meštani Grdice.

Saobraćajna inspekcija je zabranila upotrebu mosta ali automobili redovno prelaze sa jedne strane na drugu bez obzira na zabranu. Samo retki vozači koriste zaobilazne puteve, ili one obližnje preko Popovića ili Sirče.

Video: Smeće pluta ulicama Kraljeva: Poplave su na površinu iznele sredinu u kojoj živimo

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    9. avgust 2020 | 22:23

    Ovo je totalna ekološka katastrofa. Morava je samo skrenula pažnju na neodrživost ekološke ravnoteže. Šta se događa na mnogobrojnim izletištima po Srbiji koja su sada prebukirana pisetiocima? Katastrofa. Nigde kante, nigde kontejnera, nigde preduzeća za održavanje čistoće, sve ostaje u šumama, odlazi u reke i jezera. Samo se pojedinci late džakova, metle i lopate. Sramota za ovu državu i ovaj neobrazovani i nevaspitani narod. Hvala Telegrafu na tekstu i samo što više stavljajte možda se neki pojedinac i osvesti.

  • Vesna

    9. avgust 2020 | 21:44

    Bravo za Telegraf bravo svaki dan stavljajte po pola strane ovakvih slika i prozivajte predsednike opstina koji rade samo za svoju guzucu.Nikad nam zemlja nije bila prljavija .SRAMOTA PO DZEPU SAMO

  • Nebojša

    9. avgust 2020 | 22:51

    Da se kaznjavaju olosi i primitivci koji bacaju smecedrakonskim kaznama a plus da JKP koja su videla a nisu ocistila smece da se ociste od nealosobnih, ovakve stvari se ne bi dogadjale. Sramotno primitivan narod prosto receno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA