≫ 

"Kovid kraljica": Dr Tanja bila je na prvoj liniji borbe protiv korone u Pazaru. Misija je završena

Anesteziolog dr Tanja Petrović pomogla je svojim kolegama u Novom Pazaru koji su se danonoćno, umorni i iscrpljeni, borili protiv nevidljivog neprijatelja

  • 3
Dr Tanja Petrović Printskrin: Youtube/A1 TV Novi Pazar

Dr Tanja Petrović, anesteziolog rodom iz Kraljeva, odazvala se na ispomoć u KBC Dragiša Mišović marta meseca, kada je u našoj zemlji proglašena epidemija korona virusa, a svoje znanje ubrzo je primenila i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, gde je, zbog alarmantnosti situacije, njihovom sistemu bila preko potrebna.

Doktorka Petrović jedna je od zaslužnih za podizanje zdravstvenog sistema u Novom Pazaru na noge, a dobila je i nadimak "kovid kraljica".

- Kada sam došla, ljudi su bili preumorni, dosta njih se i zarazilo pa nije moglo da radi. Situacija je zaista bila teška. Ovaj posao ne bih mogla sama da iznesem, već su se priključili i lekari iz Bosne, Kruševca, Ćuprije... Bila sam u ulozi koordinatara, a uz njihovu pomoć smo kao tim izneli sve ovo. Ovde nema pojedinačnih heroja. Heroji su i oni koji su nam ovde donosili vodu da imamo šta da popijemo kad izađemo iz skafandera. Radili smo na 36 stepeni - rekla je dr Petrović za TV Prva.

Kako kaže, u sećanju će joj kao najteža slika ostati scena iz prvog dana, kada je stigla u Novi Pazar.

- Najteža slika je bilo to kada sam došla u bolnicu prvog dana i videla premorene kolege, medicinske sestre koji padaju s nogu. Ta slika njihovog umora, crnih podočnjaka, ispijenosti, neprospavanih noći i pacijenata sa najtežom kliničkom slikom... to je na mene ostavilo najjači utisak - priseća se ona.

Posle nekoliko nedelja teške borbe, njena misija je u petak završena.

- Što se tiče respiratorne jedinice, ta misija je završena. Nemamo više pacijenata na respiratoru. Danas podnosim izveštaj, idem da se razdužim kako bi se to reklo - navela je anesteziolog koja je zavolela Novi Pazar i odlučila da ostane još koji dan kako bi uživala u čarima ovog grada.

Video: Zbog ovog snimka svi su napali medicisku sestru u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Spawn

    10. avgust 2020 | 11:53

    Hvala doktorki Tanji i svima koji si su se borili protiv ovog virusa. Grad nam je bio u haosu, sad je hvqlq Bogu lakse. Pokazali smo jedinstvo kad je bilo najteze.

  • Tihi

    10. avgust 2020 | 12:53

    Svaka čast doktorki

  • Ziko

    10. avgust 2020 | 12:41

    Idioti se bahatili, a lekari padali s' nogu? Dva puta je nemoguće uraditi isti podvig.Lekari i drugo medicinsko osoblje, mislite na sebe i svoje porodice, a nerazumni neka plaćaju svoju glupost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA