Sva kiseonična mesta zauzeta u ovoj bolnici: Direktor opominje ljude koji se opuštaju na kupalištima

- Već prilikom prijema većina pacijenata ima teške simptome - navodi dr Danko Nikolić

  • 0
pozarevac  opsta bolnica

Foto: obp.rs

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 135 pacijenta sa simptomima korona virusa, od kojih je samo šest iz drugih gradova, a svi ostali iz Braničevskog okruga. Većina je pozitivna na kovid 19, najnoviji su podaci ove zdravstvene ustanove.

Kako navode, korona virus je potvrđen kod 7 zdravstvenih radnika Opšte bolnice Požarevac, od kojih su tri hospitalizovana, a ostali su u kućnoj izolaciji. Još dvoje njih čeka rezultate testiranja i nalaze se u samoizolaciji.

- Tokom vikenda imali smo 20 novih prijema i 8 otpusta. Na respiratorima su trenutno 4 pacijenta. Skoro 100 hospitalizovanih priključeno je na kiseonik, sva kiseonična mesta su zauzeta. Sve ovo govori da je u našoj kovid bolnici i dalje evidentna teška klinička slika kod pacijenata. Već prilikom prijema većina njih ima teške simptome - navodi direktor požarevačke bolnice dr Danko Nikolić.

Kako je navedeno, i dalje je evidentno opuštanje građana, naročito u danima vikenda kada su sva okolna izletišta i kupališta puna, a mere zaštite retko ko poštuje.

- Potenciramo da je to nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada korona virus odnosi živote za koje se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore. Zato apelujemo na sve građane da se uzdržavaju od okupljanja na mestima gde je veći broj ljudi, te da izbegavaju bliže kontakte. Poštujte mere zaštite, sačuvajte svoje i tuđe zdravlje - navodi se u saopštenju direktora požarevačke bolnice.

Dodaje se i da se u"zelenoj zoni" nalazi 117 pacijenata.

Video: Redovi ispred Torlaka od pola pet: Najčešći razlog testiranja poslovna i turistička putovanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA