≫ 

Zatvoreni kafići u Ivanjici zbog nepoštovanja mera: Bili jedno od većih žarišta korone, a sad slave

Nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji

  • 17
Ivanjica, kafići Foto: RINA

Republička sanitarna inspekcija kontrolisala je ugostiteljske i trgovinske objekte u opštini Ivanjica i nakon utvrđenih nepravilnosti sankcionisala rad svih koji se nisu pridržavali propisanih epidemioloških mera.

- Inspekcija je odradila svoj posao i zatvorila lokale u kojima gosti, kao i osoblje nisu nosili maske, kao i one u kojima je broj posetilaca bio veći od dozvoljenog. Borba sa korona virusom i dalje traje i samo uz odgovorno ponašanje svih građana moći ćemo da izađemo kao pobednici. Trenutna epidemiološka situacije je za nijansu bolja, ali to ne znači da svi treba da se opuste - izjavio je za RINU komandant Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, Zoran Lazović.

Inspekcija će nastaviti da vrši stroge kontrole sve dok se epidemiološka situacija u ovoj opštini ne stabilizuje.

Iako je Ivanjica do pre samo nekoliko dana bila jedno od žarišta korona virusa u Moravičkom okrugu, nije izostalo organizovanje veselja u privatnoj režiji, što može biti nova potencijalna opasnost u daljem toku epidemije.

- Dobili smo informaciju da je u selu Pridvorica organizovana proslava rođendana, od sad ćemo više pažnje posvetiti i proveravanju tog terena - naglasio je Lazović.

Video: Da li će se menjati radno vreme prodavnica?

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    10. avgust 2020 | 20:45

    Ovi mladi ljudi neznaju nista drugo u zivotu osim kafica i splavova nista u zivotu nisu naucili gde da idu i kako da se provedu i druze.

  • Vule

    10. avgust 2020 | 20:33

    Blejanje po kafićima postaje nacionalni sport u Srbiji.

  • 👀👀👀👀

    10. avgust 2020 | 20:02

    Ma da ,sve nas zatvorite. Ima i komaraca ,mozda nas neki ujede. A i saobracaj je. Bolje da sedimo u kuci 24 sata. Za svaki slucaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA