≫ 

U ovom trenutku je brod udario u nekoliko čamaca na Dunavu: Na mestu sudara bili kupači i pecaroši

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača

  • 0
Čamac dunav Apatin Printskrin: Youtube/Nove apatinske novine

Zapaljen brod u krugu Napretka, nije jedini incident na Dunavu kod Apatina, u poslednja dva dana. Prvi se, juče, dogodio nizvodno od grada, kod Staklare. Brod, gurač sa baražama, koji je plovio pod našom zastavom, udario je u nekoliko čamaca privezanih uz obalu. Tom prilikom oštećena su dva čamca, dok povređenih, na svu sreću, nije bilo.

- Nagli porast vodostaja od, samo u jednom danu, 1,5 metara, bio je dodatni problem za gurača barži, koji inače ima loše manevarske sposobnosti. Osim toga, ivica plovnog puta na tom, 1385-om km toka Dunava, je - obala. Čamci tu nisu ni trebali biti privezani, jer je to, takoreći, deo plovnog puta. Brod se zaista primakao skroz do obale, ali i čamci nisu smeli biti tu - objašnjava za Nove apatinske novine dobro upućen izvor sa lica mesta.

Staklara je, inače, omiljeno mesto Sonćana za kampovanje i u vreme ove nezgode na njoj je bilo dosta kampera, pecaroša i kupača. Činjenica je da im je potrebno privezište za čamce. Dobri poznavaoci ovog kampa i okoline navode da bi ono moglo da se "uvuče" u rukavac, ali da bi ga lokalna samouprava morala odlukom da definiše kao privezište.

- Rukavac bi bio idealno mesto za privezište za čamce. Međutim, nikada nije doneta odluka o tome, te je ostalo kako jeste, a očigledno da to nije dobro rešenje, jer je na ovom delu reke već bilo sličnih incidenata, čak i sa težim posledicama - dodaje sagovornik.

Problem je, evidentno, rešiv.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA