≫ 

Nacističke grafite na vrtiću u Nišu vaspitači prekrili crtežima: Deca treba da rastu u lepotama

Naptise sa kukastim krstom, oznakom Hitlerovih SS jedinica i drugi su prošlost, a sada je na zidovima ovog vrtića mali pogled na prirodu

  • 3
Vrtić Pčelice

Foto: Facebook/Pčelice

Natpise sa kukastim krstom, oznakom SS jedinica i druge grafite na vrtiću "Slavuj", koji se nalazi u blizini Medicinskog fakulteta u Nišu, vaspitačice i vaspitači ove predškolske ustanove prefarbali su i sada zidine vrtića krase crteži cveća, leptira, bubamara, pčela i trave, pišu Južne vesti.

Da deca treba da rastu i uživaju u lepotama ovog sveta trude se vaspitači i vaspitačice vrtića "Slavuj" koji je nedavno bio naružen natpisima koje ne bi trebalo nigde da osvanu, a ponajmanje na mestu gde mališani treba da budu srećni.

Naptise sa kukastim krstom, oznakom Hitlerovih SS jedinica i drugi su prošlost, a sada je na zidovima ovog vrtića mali pogled na prirodu.

Neki čudni natpisi ili ružne šare umeju da nas rastuže i vrtić nam pokvare... Vaspitači vredni, umetnici pravi, uz vesele boje i ljubavi pune vreće, čine da zidovi postanu mala oaza sreće - na ovaj način je borbu protiv grafita označio vrtić "Slavuj".

Video: Da li će deca u vrtićima morati da nose maske?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA