≫ 

Dva meseca lavovske borbe u Pazaru: Posle 60 dana nijedan pacijent na respiratoru i nema preminulih

Već je napravljen plan za drugi talas

  • 2
Novi Pazar, zdravstveni centar, vojska, satori, korona, koronavirus Foto: Tanjug/Irfan LIčina

Danas se navršava tačno dva meseca od početka izbijanja epidemije u Novom Pazaru. Koordinator kovid bolnica u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika.

Podseća da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata, a danas - 16 hospitalizovanih, niko na respiratoru, nema preminulih.

- Vrlo lepi podaci, a to nas obavezuje na još rada. Na pola koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima - ističe Đerlek.

Napomnje da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da, kaže, sve zavisi od građana.

- Već smo napravili odličan plan za taj drugi talas ili treći pik, ne znam kako da ga nazovem. Mi moramo da računamo ako se to pojavi da se ne desi što se već desilo. Mi smo regionalna bolnica, malog kapacitetea, nije bilo lako, ali sad smo iskusniji. Novi talas može biti i u septembru, ali mi smo spremni za najgori scenario ako se bude pojavio - napominje Đerlek.

Pedijatrija u novopazarskoj bolnici je već počela da radi, a Đerlek se nada da će cela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.

Video: Zbog ovog snimka svi su napali medicisku sestru u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorn

    12. avgust 2020 | 09:41

    Vec se zna da ce doci drugi talas.Sve ide po planu i programu.

  • Mirko

    12. avgust 2020 | 09:10

    Lekari su pokazali i pokazaju kako treba biti predan i odgovoran za svoj posao koliko kod bio rizican za sebe i svoju porodicu,rizikujuci svaki dan da ostanu bez najblizeg svog samo stim sto idu da rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA