≫ 

"To je naše, srpsko i lepše je od svih odela i venčanica" Celo Užice priča o venčanju Marka i Jovane

Venčanje u crkvi bilo je u Sevojnu

  • 18
Marko i Jovana Foto: Facebook/Marko Ostojić

Prolaznike je ispred užičke opštine juče dočekalo pravo iznenađenje - mladenci obučeni u srpsku narodnu nošnju. Trubač Marko Ostojić i njegova, sada supruga, Jovana bili su u centru pažnje svih pogleda uprtih sa ulica.

Ne samo što je veličanstvena srpska odežda očarala svakog ko se zatekao na ovom mestu, već je i prizor mladenaca koji izlaze iz zgrade opštine, u vreme epidemije korona virusa, postao sve ređi.

Ali, Marko i Jovana nisu odustali od venčanja, samo zato što nije vreme za velike svatove, dugačko kolo, grljenja, ljubljenja, buku i sve ono što prati ceremoniju stupanja u brak. Ljubav nije mogla da čeka vakcinu ili neko bolje vreme.

- Venčanje je prošlo u dozvoljenom broju ljudi i u krugu porodice. Bilo je dosta prolaznika sa lepim komentarima. Svima je bilo lepo, a najlepše mojoj ženi i meni - kazao je za Telegraf Marko.

Kako kaže, za njega lepše odelo od ovoga nije moglo da se nađe.

- To je naše, srpsko i lepše je od svih odela i venčanica i, naravno, ima našu drevnu istoriju. Ako se odreknemo svog porekla, onda smo ništa i nikada nećemo znati ko smo - dodao je Marko.

On je, inače, poznati trubač koji je svirao dugo godina sa bratom Veljkom Ostojićem, sada trenutno svira u Etno Art iz Koštunića.

Video: Srce da zaigra! Krajiška svadba Radoslava i Dragane Šorgić

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA