≫ 

Lončar: Dve zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema. U bolnicima u Srbiji ima dovoljno mesta

Ministar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice

  • 0

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, od danas izlaze iz kovid sistema, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da će se u naredna četiri dana u te dve zdravstvene ustanove obavljati dezinfekcija.

Posle sastanka sa direktorima kovid bolnica, Lončar je najavio da je u planu da iz kovid sistema uskoro izađe i Institut za ortopediju na Banjici.

Lončar je naveo da će se Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Srbije, kao i Institut za reumatologiju, vratiti u normalan proces rada i da od danas neće više primati kovid pacijente.

Ministar je rekao da u svim kovid bolnicima u celoj Srbiji ima dovoljno mesta.

Lončar je naveo da je na današnjem sastanku dogovoreno da se polako vraća sistem u normalne tokove, odnosno u nonkovid bolnice.

- Sledeći koji će ići u smanjenje kovid pozitivnih, odnosno koji će ostati bez tih pacijenta je Banjica, koja je neophodna za dalji rad i pokušavamo da sistem vratimo za potrebe koje su neophodne za sve pacijente - rekao je Lončar.

Arena nastavlja da radi, spremamo se za jesen

 

Zdravstveni sistem se priprema za scenario na jesen i mora biti spreman na sve, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i navodi da privremena bolnica za kovid pacijente u Beogradskoj areni nastavlja da radi, a da će se u naredne dve nedelje nastojati da se zdravstveni radnici odmore.

- Pokušaćemo da zdravstvene radnike odmorimo, posebno iz unutrašnjosti koji su sada u Beogradu ili u nekim drugim bolnicama, da ih vratimo u njihove gradove i da oni pokušaju da iskoriste godišnje odmore i da se odmore - rekao je Lončar novinarima nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Poručio je i da nije vreme za opuštanje, te da svi treba da budu svesni da će maske dugo biti naša realnost i da ne smemo da se opustimo i "junačimo".

- To je jedini način da funkcioniše i to se pokazalo kao dobro i da može da da rezultat. Maske, distanca i higijena... - naveo je ministar.

Video: Lončar: Samo ćemo smanjiti broj ljudi u kovid ambulantama, nećemo ih zatvarati

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA