Naredna dva dana prelepo vreme, za vikend preokret: Prete grmljavinske nepogode, grad, olujni vetar

Vreme će se promeniti u noći između petka i subote

  • 1
Kiša, padavine, vreme, nevreme, poplava grmljavina, grad, vremenska prognoza Foto: Tanjug/Dejan Stanković, Shutterstock, Pixabay, RINA

Stabilno vreme u Srbiji, kakvo je danas, i kakvo će biti i sutra i u petak, promeniće se već u petak uveče, tako da će vikend biti nestabilan, a u pojedinim krajevima su moguće grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Ovo za Telegraf.rs kaže meteorolog Đorđe Đurić, iz firme "Veder tu ambrela" na osnovu najnovije prognoze.

Prema njegovim rečima, sutra i prekosutra biće veoma toplo vreme. Temperature neće biti tako visoke, ali biće u skladu sa kalendarom, i koji stepen više.

- Biće od 29 do 33 stepeni, a u petak na istoku Srbije i do 34. Subjektivni osećaj biće da je nešto toplije zbog nešto povećane vlažnosti vazduha. Tako da ta kombinacija visoke temperature i vlažnosti vazduha može da uslovi znatno toplije vreme, nego što su izmerene temperature - kaže Đurić za naš portal.

Već u petak tokom večeri očekuje se povećana nestabilnost, tako da pojedine delove Srbije mogu pogoditi  pljuskovi sa grmljavinom.

- To će biti uvod u nestabilniji, i nešto svežiji vikend. S tim u vezi, tokom vikenda očekuje nas promenljivo oblačno vreme. Doći će do manjeg pada temperature, one će pasti ispod 30 stepeni, ali će i dalje biti toplo i sparno. Biće promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u subotu, kada lokalno može biti i grmljavinskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom - objašnjava Đurić za Telegraf.rs.

Košavska područja spasava vetar 

Nedelja će u pojedinim delovima zemlje biti dan za vetar, koji će te krajeve spasiti nepogoda. To, međutim, neće biti slučaj sa drugim krajevima.

- U nedelju će u košavskom području, dakle u Pomoravlju, Podunavlju i na jugu Banata očekuje pojačan do jak jugoistočni vetar, pa će u tim predelima biti sunčanije u odnosu na ostatak zemlje gde će biti promenljivo oblačno uz uslove za pljuskove sa grmljavinom - navodi naš sagovornik i dodaje će u ponedeljak ponovo biti sunčano i prijatno toplo vreme sa temperaturama u većini zemlje oko 30 stepeni.

Video: Grad veličine lešnika pogodio Ovčar Banju: Pričinjena šteta na usevima

(Lj. R. - lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    12. avgust 2020 | 16:29

    kod nas u toplici svakoga dana grmljavina i pljusak,doduse slabije jacine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA