≫ 

Policajac Kristijan visio naglavačke s bedema da bi iz Begeja izvukao psa: Žuća spašen sigurne smrti

Pas je svakog trenutka gubio snagu i policajac je znao da nema još mnogo vremena

  • 4
Zrenjanjin, pas,  Kristijan Verešan, Vuk Vučetić, policajci Foto: Facebook/Mинистарство унутрашњих послова Републике Србије

Policajci Kristijan Verešan i Vuk Vučetić spasili su pre nekoliko dana malo žutog psa iz reke Begej u Zrenjaninu. Kako se mališan našao u nevolji, ne znamo, ali požrtvovani policajci nisu oklevali kada su ga ugledali.

Uz pomoć građana koji su se takođe zatekli ovde, Verešan se spustio naglavačke niz strmu obalu do vode i tako psu spasio život.

- Da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uvek tu i u svakom trenutku spremni da pomognu, pokazale su i kolege iz Zrenjanina, Verešan Kristijan i Vučetić Vuk koji su, zajedno sa građanima, uspeli da iz reke Begej izvuku iznemoglog psa. Kolega Verešan, uz pomoć prisutnih građana, spustio se naglavačke niz strmu obalu do vode i tako spasio jedan život. Bravo kolege - napisao je MUP na svom Fejsbuk profilu, gde su i objavljene fotografije.

Sam čin spasavanja detaljno je prenela i mlada Zrenjaninka Lara Nuhanović.

Zrenjanjin, pas,  Kristijan Verešan, Vuk Vučetić, policajci Foto: Facebook/Mинистарство унутрашњих послова Републике Србије

- Mali žuti pas spašen je od sigurne smrti iz reke, na vrlo nepristupačnom mestu za prići obali. Privuklo me je komešanje na suprotnoj strani reke, kod mosta u Zrenjaninu, i užurbani pokreti čoveka koji pokušava nemoguće – da se spusti sa strme, betonske obale i izvuče prestrašenog psa iz vode. Prišla sam i videla da je situacija dramatična. Nismo našli rešenje. Priključila nam se i jedna žena, a potom i dvojica momaka. Shvatili smo da sa visoke obale ne možemo da dopremo do psa koji svakog trenutka gubi snagu - ispričala je za portal zrenjaninski.com Lara Nuhanović.

Odjednom su se pojavila dvojica policajca i u trenutku su pronašla rešenje.

- Jedan od njih dvojice se potrbuške spustio do obale. Kolega ga je držao za noge, a mi ostali smo pridržavali obojicu. Po dogovoru, na povik “vuci”, Žuća je uspešno izbavljen iz reke. Stajali smo u neverici, zadovoljni što smo spasili jedan pseći život. Nismo ni bili svesni da nas je grupa ljudi posmatrala sa mosta, koja je celu akciju nagradila aplauzom - priča Lara o događaju koji se srećno završio.

Video: Pas se zaglavio ispod automobila i onda je strpljivo čekao ljude da ga izvuku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA