≫ 

Priča iz reda ispred Pošte u najvećem vojvođanskom selu: Ovde se i maske pozajmljuju!

Starac i mladić akteri neobičnog događaja

  • 4
SRBIJA VIRUS KORONA ŽIVOT RED ISPRED POŠTE

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Priča iz Sivca, najvećeg vojvođanskog sela, obilazi ovih dana Fejsbuk. Priču je na svom Fejsbuk nalogu uz naslov "Dobro došli u Sivac!" podelio veb-dizajner Jožef Kurucić, koji je u redu ispred seoske Pošte svedočio pozajmljivanju maske.

- Stajao je neki momak iza mene, koji nije imao masku, bez koje se ne može ući u Poštu. Iza njega je bio stariji čovek, propisno zamaskiran. Momak je uzeo masku od čiče, stavio je na usta i nos i ušao u Poštu, a kad je izašao, vratio je masku vlasniku, koju je ovaj ponovo namestio na lice i otišao do šaltera - ispričao je Kurucić.

On je ovo iskustvo podelio s prijateljima na Fejsbuku, uz opasku: "Dobro došli u Sivac!"

Usledila su zgražavanja, ali je bilo i drugačijih komentara, poput onog da su Sivčani uvek bili spremni da pomognu drugom u nevolji.

Kurucić je posle toga zapazio još jednu atipičnu upotrebu zaštitne maske, ovog puta u autobusu. Napravio je snimak čoveka, koji kupuje kartu od šofera, a iznad njih je istaknuto obaveštenje da su putnici u obavezi da nose zaštitne maske u vozilima javnog prevoza. Čovek je nosio masku, ali - oko lakta, prenose Novosti.

Inače, Sivac je u prvom talasu pandemije kovida-19 imao četvoro zaraženih, od kojih se polovina oporavila u Klinici za infektivne bolesti, a drugo dvoje u improvizovanoj bolnici na Novosadskom sajmu. Sad nema podataka o broju zaraženih u selu, ali se pouzdano zna da su u drugom piku epidemije umrla dvojica Sivčana, od 61 i 63 godine.

Video: Mladić ušao u autobus bez maske, pa se zakašljao: Svi putnici skočili na njega i izbacili ga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    13. avgust 2020 | 04:17

    Sivac nije najvece selo Vojvodine bar jedno 30 godina.....posetite Futog, Veternik, Temerin i Backi Jarak

  • Zoki

    13. avgust 2020 | 06:40

    Sta nam rade...

  • Duka

    13. avgust 2020 | 06:58

    Jedini i pravi dokaz da normalni ljudi u tu glupost vise ne veruju. Sada se nose maske radi zakona a ne radi bolesti. Meni gde god traze masku samo izadem i ne ulazim vise u taj objekat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA