≫ 

Opština Kladovo kupila novi sanitet zdravstvenom centru: Donacija vredna blizu 4 miliona dinara

Zdravstveni centar "Kladovo" ima četiri sanitetska vozila, koja su dugo u funkciji tako da je novo vozilo stiglo u pravom trenutku

  • 0
Donacija Kladovo Foto: Opština Kladovo

Zahvaljujući donaciji opštine Kladovo vrednoj 3.985.000 dinara vozni park Dom zdravlja i opšte bolnice u Kladovu  bogatiji je za  novo sanitetsko vozilo koje će se koristiti za pružanje zdrastvenih usluga žiteljima te podunavske  opštine. Donacija saniteta nova je potvrda primera dobre prakse kada je reč o uspešnoj saradnji lokalne samouprave i Zdravstvenog centra "Kladovo".

- Reč je o namenskom vozilu za prevoz pacijenata pa će to povećati kvalitet pružanja zdrvastvenih usluga koje se odnose na prevoz  bolesnih u druge zdravstvene ustanove.

Novi sanitet doprineće boljim uslovima transporta ne samo bolesnika već i zaposlenih u našoj  zdravstvenoj ustanovi i zato smo neizmerno zahvalni opštini Kladovo na donaciji - naglasila je dr Marica Nastasijević pomoćnik direktora za bolnicu ZC"Kladovo.

Rukovodstvu opštine Kladovo zahvalila se i dr Sibirka Mićović pomoćnik direktora za Dom zdravlja i dodala da je donacija stigla u vreme korona virusa kada  pacijenti moraju na hospitalizuju u tercijarne ustanove.

Donacijom novog saniteta rešavaju se brojni problemi kada je reč o prevozu pacijenata jer je novo vozilo opremljeno  u skladu sa važećim standardima u oblasti medicinskog transporta i  zato je značajno kada je reč o proširenju voznog parka u Zdravstvenom centru "Kladovo" istakao je dr  Dejan Čučulanović član Opštinskog veće zadužen za zdravstvo.

Donacija Kladovo Donacija / Foto: Opština Kladovo

Zdravstveni centar "Kladovo" ima četiri sanitetska vozila, koja su dugo u funkciji tako da je novo vozilo stiglo u pravom trenutku zahvaljujući finansijskoj podršci iz budžeta opštine Kladovo.

- U razgovoru sa menadžmentom Zdravstvenog centra  i dr Dejanom Čučulanovićem koji je u Opštinskom veću zadužen za zdravstvo zaključili smo da  je neophodna kupovina novog saniteta i to je bio razlog  da se iz budžeta opredele sredstva za nabavku savremeno opremljenog vozila koje će doprineti efikasnijem i udobnijem transportu bolesnika koji moraju da se upute na lečenje u druge sredine.

Ministarstvo zdravlja je prethodnih godina uložilo velika sredstva u ZC Kladovo, nabavljen je i novi linearni akcelerator i najsavremeniji aparat za brahi terapiju, a ovom donacijom opštine još jednom potvrđujemo da smo zajedno na istom zadatku kada je reč o  o poboljšanju uslova za život svih naših građana - rekao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA