≫ 

Sećate li se Barbare? Danas bi napunila ili puni 19 godina: "Izvini što nismo uradili ništa za tebe"

Za Barbarom se traga od 2016. godine

  • 25
Barbara Vitez Barbara Vitez, Foto: nestalisrbija.rs

"Sećate li se ove devojke? Nestala je 25.11.2016, a do dana današnjeg o njenoj sudbini ne znamo ništa.‬ Sutra će Barbara Vitez napuniti 19 godina. Srećan ti rođendan i izvini što nismo uradili ništa za tebe i tvoju porodicu", ovim potresnim rečima Igor Jurić sinoć nas je podsetio na jedan od najtragičnijih događaja na Tisi, zapravo, događaj za koji se ne zna da li je tragedija ili samo drama koja još čeka neki srećan epilog.

Ali, kako izgleda kad ono malo nade koja tinja u srcu postane pravi pakao, znaju samo Barbarini nesrećni roditelji. Nestanak devojčice iz Sente obavijen je velom misterije, a pravu istinu već više od tri i po godine surovo kriju talasi ove mutne reke.

Jer, Tisa, ta mutna i mirna, ali opasna reka, jedini je svedok događaja koji se desio na mostu koji spaja Banat i Bačku.

Roditelji veruju da je Barbara, ipak, živa. Veruju da danas zaista puni 19 godina i da će im se jednog dana javiti - Iz Mađarske, Rumunije, Novog Sada...

Da li će reka osloboditi Barbarino telo i potpuno slomiti srce majci Melindi i ocu Endreu?

Jer, zvanično, Barbara je pala s mosta. Ali, nikakav upečatljiv trag ni dokaz, osim izjave vršnjaka, ne postoji.

‪Sećate li se ove devojke ? Nestala je 25.11.2016. a do dana današnjeg o njenoj sudbini ne znamo ništa .‬ ‪Sutra će...Posted by Igor Jurić on Среда, 12. август 2020.

Navodni pad u reku dogodio se 25. novembra 2016. godine oko 22 sata. Barbara se sa društvom vraćala sa rođendana, a u igri se popela na stub mosta i tako upala u reku.

Istraga prihvata ovu verziju događaja - Barbara se na mostu okliznula, pala je u vodu i tako okončala život. Ali, uzaludni su bili pokušaji ronilaca da je pronađu u mulju rečnog dna. Ne bi bio prvi put da Tisa dugo krije svoje žrtve, ali, telo ipak, kad-tad mora da se pojavi.

A Barbaru njeni roditelji još čekaju.

Vremenom su počeli da se pale alarmi u mestima koja su mnogo dalje od razmeđa Banata i Bačke - ljudi su se javljali i govorili da su Barbaru navodno viđali u Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Albaniji... Pojavljivale su se čak i fotografije.

U međuvremenu, njena porodica doživela je još jedan težak udarac. Barbarini roditelji izgubili su i sina Atilu (25), koji je preminuo od gripa.

Nada da je Barbara živa još postoji, ali očaj i osećaj nemoći da joj se pomogne slamaju, bole i opominju.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MM

    13. avgust 2020 | 09:17

    Zasto ocu devojcice nije dozvoljeno da pogleda snimak nadzorne kamere, prilaza mostu? On tvrdi da ona nije ni bila na mostu. Mislim da je za ovu devojcicu, porodicu nedovoljno ucinjeno. Zasto???

  • Una

    13. avgust 2020 | 09:05

    Tuga do Boga. Jadni roditelji. Kako mi je žao tih ljudi.😢

  • Ruza

    13. avgust 2020 | 09:26

    Tesko jadnim roditeljima kako im je nedaj boze niko da doceka tako nesto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA