Dr Kon otkrio kada bi moglo da dođe do ukidanja mera: "Daleko smo od toga da se opustimo"

- Moramo da poštujemo mere ako želimo u nekom miru da dočekamo početak školske godine - upozorio je epidemiolog dr Predrag Kon

  • 50
KORONA STANJE SRBIJA, Konferencija, KZŠ, krizni štab

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa dr Predrag Kon rekao je za TV Pink da se stanje u Srbiji stabilizovalo i dodao da je to rezultat mera.

Dr Kon je naglasio da je situacija, iako stabilizovana, i dalje nesigurna jer je virus itekako prisutan.

- Moramo da poštujemo mere ako želimo u nekom miru da dočekamo početak školske godine - kazao je Kon za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Kon je naveo da smo daleko od toga da sebi smemo da dozvolimo da se opustimo i da počnemo da se ponašamo kao da toga nema, kako smo jednom uradili.

On je naveo da do početka školske godine ne bi trebalo ukidati mere koje su trenutno na snazi, uključujući i zabranu javnog okupljanja više od 10 osoba, koja se kako je rekao, ne odnosi na javna kupališta.

- Pratićemo situaciju, ako dođe do nekog naglog poboljšanja onda može da se priča o tome, a ako ne dođe, ne treba ni da razgovaramo o tome - istakao je dr Kon.

Govoreći o predstojećoj jeseni, Kon kaže da možemo da očekujemo da se dogodi ono što se redovno dešava sa respiratornim infekcijama, a to je da se povećava njihovo prisustvo i dodao da nema mesta strahu.

- Ono što se dešava sada na južnoj hemisferi je da nema gripa tako mnogo, a tamo je zima sada. Nošenje maski itekako sprečava prenos gripa - naveo je dr Kon.

Video: Dr Jelena Kostić iz nemačke bolnice ušla u skafander kovid bolnice u Severnoj Mitrovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    15. avgust 2020 | 21:45

    Nevalja vam niko i ne slazete se ni sa cijim predlozima i niko vam vise nista nezna predlozite nesto pametno ako znate bolje ili ste strucniji od clanova kriznog staba

  • Smesno

    15. avgust 2020 | 20:18

    Zar njemu neko jos veruje?

  • Boža zemunac

    15. avgust 2020 | 21:27

    Čoveče prestani da plašiš narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA