Beba Sofija kreće na najvažnije putovanje za 5 dana: Počela je i da sedi, maše svima koji su pomogli

Sofija će uskoro otputovati u Los Anđeles gde će dobiti lek koji se uzima jednom u životu i košta 2,1 milion dolara

  • 16
Sofija Markuljević Printskrin: Facebook/Za Sofijin prvi korak

Četiri meseca borbe su iza preslatke devojčice Sofije Markuljević (1) koja boluje od retke bolesti, spinalne mišićne atrfofije tip 1. Ova mala heroina, kojoj zbog bolesti atrofiraju mišići, ne samo da je uspela da pokreće ekstremitete, već je, uz pomagala, počela i da sedi.

Snimak ove princezice koju otac pridržava jednom rukom, podelili su njeni roditelji koji čekaju da sa Sofijom otputuju na najvažnije životno putovanje u Los Anđeles. Tamo će Sofija primiti lek koji košta 2,1 milion dolara, a koji se uzima jednom u životu.

Tamo će provesti 3 do 4 meseca, na lečenju koje košta još 300.000 dolara.

- Zdravlje Bože, polazak se bliži... Do tada, nastavljamo sa vežbicama i standardnim dnevnim aktivnostima... Sofija vam svima maše i puno vas pozdravlja - napisali su Sofijini roditelji ispod snimka.

Njen otac, Stefan Markuljević rekao je za Telegraf.rs da će na najvažnije putovanje otići 20. avgusta u 12 sati.

Inače, Sofija se rodila kao zdravo dete sa ocenom 9. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - Spinalna mišićna atrofija tip I.

Video: Drugari, Sofija vas pozdravlja i svima vam maše: Još uvek neizvesno lečenje male Sofije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA