≫ 

Opština Požega 7 dana bez obolelih od korone: Nijedan pacijent nije životno ugrožen

Doneta je i odluka da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata

  • 0

Opština Požega nema nijednog pacijenta koji je životno ugrožen zbog infekcije kovidom-19. U poslednjih sedam dana nije potvrđen nijedan novi slučaj zaraze, a u narednim danima očekuje se da bude ukinuta vanredna situacija.

To je Tanjugu izjavio predsednik opštine Požega Ðorđe Nikitović, koji je naveo da će vanredna situacija, proglašena 5. jula zbog širenja kovida-19, ostati još na snazi, ali da se u narednim danima očekuje da će biti ukinuta.

Ukidanje vanredne situacije pre svega zavisi od dodatne stabilizacije epidemiološke situacije u narednim danima, navodi Nikitović i ističe da je bolnica na Savincu na minimum svela broj pacijenata, kojih je bilo 70 u jeku epidemije.

Test, testovi, laboratorija, epruvete, koronavirus Opština Požega nema nijednog pacijenta koji je životno ugrožen zbog infekcije kovidom-19 Foto: Tanjug/AP

- Situacija je mnogo bolja, bolnica na Savincu koja je imala 70 pacijenata i popunjene kapacitete, sada ima situaciju pod kontrolom. U narednim danima očekujemo ukidanje vanredne situacije - naveo je Nikitović.

On je rekao i da je doneta odluka da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata do ponoći.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA