Porodica se bolnim rečima oprostila od preminule porodilje: Hvala što si bila naša i majka naše dece

Dragana je sahranjena u 13 časova na groblju u Donjoj Vrežini

  • 23
Dragana Savić Foto: D.K.

- Hvala ti što si bila naša, što si majka naše dece, bićeš sa nama dok smo živi. Putuj sa Anđelima, Anđele naš - poslednja je poruka koju je porodica uputila Dragani Savić (34), porodilji koja je u ponedeljak preminula u Kliničkom centru u Nišu.

Ona je ispisana na čitulji kojom su se Draganini najmiliji oprostili od nje. Na njoj stoji da su ožalošćeni suprug Boris, ćerka Jana, otac Bora, majka Lalica, svekrva Biljana, svekar Siniša, sestra Dijana i zaova Jovana.

Dragana je sahranjena u 13 časova na groblju u Donjoj Vrežini.

Hrabra majka je podarila život i, nažalost, posle nekoliko sati je izgubila svoj. Nije imala priliku da upozna svoju bebu, da uživa u njenom mirisu, dodiru, glasu... Nikad je neće ni imati...

A maleno biće će, od samog rođenja, da odrasta bez majke...

Dragana Savić je na porođaj došla zdrava. Njena smrt je iznenađenje i za lekare.

Za nas je enigma šta je razlog njene smrti. Sve je bilo uobičajeno, osim što je porođaj krenuo 4-5 nedelja pre termina. Porođaj je protekao normalno, beba je dobro. Međutim, dva-tri sata posle uočavamo da ona ima problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, ja sam bio neposredno uključen u njeno medicinsko zbrinjavanje. Međutim, završilo se loše - izjavio je za Telegraf.rs Bojan Lukić, direktor Klinike za ginekologiju na KC Niš.

Dragana Savić Dragana sa suprugom Borisom/ Foto: Privatna arhiva

Suprug preminule porodilje, Boris, tvrdi da je ona bila potpuno zdrava te da sumnja da je njena smrt posledica propusta u postporođajnom zbrinjavanju.

- Bila je jaka kao stena, kada je pre deset godina rodila prvo dete, oporavila se izuzetno brzo. Ma, odmah posle porođaja je bila na nogama. U 18:45 sati se porodila, javila mi se oko 22 sata, ali nije zvučala dobro.

Kazala mi je da joj je loše i da je krv svuda oko nje. Rekla mi je da je ušivena, da ima sedam do devet kopči, ali da i dalje krvari. Nisam bio zabrinut, mislio sam da je pod nadzorom lekara i da će sve biti u redu.

Međutim Dragana se nakon toga više nije javljala.

Komentarišući uzrok iznenadne smrti supruge, Boris kaže da očekuje rezultate obdukcije, ali da ima neke sumnje.

- Razgovarao sam sa nekim poznanicama, babicama u penziji koje pretpostavljaju da nakon porođaja nije očišćena, da je ostao deo posteljice ili nešto, što je izazvalo krvarenje a da je moguće da je i tokom tog zahvata zakačena neka arterija. Mogu samo da kažem da je ona bila jaka kao stena, stub kuće i da greška što je više nema, može da bude samo lekarska – zaključuje tužnu ispovest Boris.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sara

    26. avgust 2020 | 18:27

    Dokle više, dokle, kada će lekari već jednom da odgovaraju za svoje greške? Koja je ovo trudnica po redu ove godine, sram vas bilo, bojite li se Boga?

  • Zzz

    26. avgust 2020 | 18:10

    Ovo je pretužno..

  • 👻

    26. avgust 2020 | 19:45

    ZDRAVSTVO U SRBIJI JE - NA NULI ! Saučešće porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA