≫ 

Tužan oglas devojčice Tijane: Mlađoj braći i meni uništene su u poplavi sve knjige i školska oprema

Tijanini mama i tata nisu zaposleni, a Morava koja je nadošla načinila je veliku materijalnu štetu porodici Vuković iz Arilja

  • 6
Arilje, kuća

Foto: Privatna arhiva

Tijana Vuković (15) iz Arilja, učenica drugog razreda srednje škole, postavila je oglas na koji je teško ostati imun, a u kojem moli za pomoć jer su ona i njena tri mlađa brata ostala bez školskog pribora i opreme neophodne za praćenje onlajn nastave.

Ova devojčica navela je da je njena porodica pretrpela velike gubitke posle poplava u Arilju, koje su pogodile ovu opštinu jula ove godine.

- Prilikom nedavnih poplava, uništene su mi sve knjige, laptop i sva oprema za školu. Imam 3 mlađa brata kojima je takođe uništena školska oprema. Zahvaljujem se dobrim ljudima koji su nam pomogli  da delimično popravimo kuću kojia posle poplave nikada neće biti kao pre. Molim dobre ljude da nam pomognu oko nabavke školske opreme i bar dva laptopa koja bismo koristili za onlajn nastavu - napisala je Tijana.

Njena majka, Brankica Vuković kaže za Telegraf.rs da im je kuća gotovo sasvim uništena u junskim poplavama koje su zadesile njihov kraj ove godine.

- Naša kuća se nalazi blizu Morave, a kada je reka nadošla, bila je to katastrofalna poplava. Zidovi kuće su potpuno uništeni, kao i laminat u svim prostorijama koji smo morali da izbacimo. Sve je uništeno... Krov nam prokišnjava, a mi, ni suprug ni ja, nismo zaposleni - priča Brankica.

Kako dalje navodi, njeno četvoro dece, tri sina i ćerka Tijana, imaju sada samo jedan laptop, što im je posebno otežano zbog praćenja onlajn nastave. Svi idu u školu, a Brankica je, priča, jedva uspela da skupi novac za najosnovniji pribor za svoje školarce.

- Uspela sam sveske da im kupim, a za ostalo... kako da se snađem? Ni muž ni ja nismo stalo zaposleni, radimo kad ima posla. Sada bi nam svaka pomoć dobrodošla. Tijana mi nema regalčić gde će stvari da drži jer nam je i to uništeno u poplavi - kaže Brankica.

Ona dodaje da su uspeli da srede laminat u oštećenoj kući uz pomoć dobrih ljudi, ali da i dalje njena porodica teško živi, usled posledica junskih poplava koje su i danas vidljive.

Ukoliko želite da pomognete Tijani i njenoj braći, Nemanji, Dejanu i Stevanu, možete pozvati njihovu majku Brankicu na broj telefona 060/1384-030.

Video: Baka Vera se celu noć borila protiv nabujale Bjelice, ali bezuspešno, voda joj je odnela sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA