≫ 

Spolja Nikolina kuća u Apatinu deluje kao bilo koja druga, ali kad otvorite kapiju, ući ćete u raj

"To je ono što sam želeo", kaže Nikola

  • 14
Nikola Diklić, kuća, Apatin Kuća Nikole Diklića / Foto: Nove apatinske novine

Čim je pogledate, shvatite da je ona baš ta, kućica u cveću, iz one poznate pesmice... Jedina sa one strane pruge, na adresi Zlatka Šnajdera bb. Nikolin raj na kraju Apatina.

Bila je to jedna od retkih kuća koju je Apatinac, Nikola Diklić, pre više od 15 godina mogao da kupi. Tek je koju godinu radio u Pivari. Došao je iz Like, onda, kad i mnogi, onog avgusta... Кaže, podsetila ga je na onu koju je ostavio u zavičaju, iz koje se vidi celo Кrbavsko polje, kao na dlanu. I iz ove je pogled čaroban, pišu Nove apatinske novine.

- Čim sam je video, prepoznao sam u njoj svoj budući dom. Nije bila ugledna, ali sam znao da ću je srediti. I, evo, to je to što sam želeo. Dom. U kome volim da budem, oko koga volim da radim, gde sam onaj, kao što sam bio u mom Jošanu. Volim ovo beskrajno zelenilo, širinu polja, jutra na terasi. A cveće sam zavoleo u međuvremenu. Кrenuo sam pomalo, kako bi uredio dvorište do ulice ne znajući da će cveće u međuvremenu postati moja velika ljubav - priča Nikola, dok se njegova ljubimica Liki muva oko nogu, tražeći pažnju.

Njegovo veselo, šareno dvorište zaustavlja poglede prolaznika. Liki malo laje, pa odustane. Miroljubiva je to kuca, samo najavljuje posetioce. Jedino pčelama ne da na svoje cveće. Iako ga je prepuno dvorište, a ona je stalno u pokretu, vešto izbegava mobilijar, pune saksije i cvetne grmove. Sve je na svom mestu, zaliveno, uredno, osmišljeno. Baš onako, kako oku prija...

Pogledajte ove fantastične prizore iz dvorišta i šaljite nam slike svog malog raja na redakcija@telegraf.rs:

Video: Gospodski i praktično: Porodica preselila celu kuću na četiri motokultivatora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    4. septembar 2020 | 15:46

    Slike su vam katastrofa. Verujem da je covek to mnogo lepše sredio nego sto ste odslikali. A vi ostali sto dajete ružne komentare bolje da sredite bar toliko svako svoje dvoriste ne bi li naša sela pocela da lice na ona u Nemackoj, Austriji, Švajcarskoj.

  • Aleksandar

    4. septembar 2020 | 13:52

    Renovirano, sredjeno, prosecno, sasvim ok,domacinski, ali daleko od toga da je za novine.

  • MK

    4. septembar 2020 | 16:08

    Prelepo, uz cveće je našao svoj mir a neki od komentara bzv, sto ljudi sto ćudi. Bravo Nikola!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA