≫ 

Medalje za Srbiju iz Tbilisija doneli Filip, Vuk, Jovana i Nemanja, mladi informatičari

Takmičili se na EJOI 2020, četvrtoj Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi

  • 3
Juniorska informatička reprezentacija Srbije Foto: mg.edu.rs

Juniorska informatička reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje na 4. Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi – EJOI 2020, održanoj od 2. do 6. septembra u Tbilisiju.

Na takmičenju je učestvovalo 132 takmičara iz 27 zemalja, a u nezvaničnom ukupnom poretku mladi srpski informatičari su zauzeli 5. mesto.

Srebrnu medalju je osvojio Filip Bojković iz beogradske Matematičke gimnazije, dok su bronzu osvojili Vuk Doljanović i Jovana Milićev iz iste škole, kao i Nemanja Majski iz somborske Osnovne škole "Dositej Obradović", saopštilo je Društvo matematičara Srbije, prenosi Blic.

Članovi reprezentacije Srbije bili su Filip Gojković iz Matematičke gimnazije i Jovana Nikolić iz lozničke Osnovne škole "Kadinjača".

Na ovogodišnjem takmičenju tokom dva dana takmičari su rešavali šest problemskih zadataka u programskim jezicima C++ i Java. Takmičenje se odvijalo onlajn, dok je izazov bilo kreiranje multimedijalne učionice sa dve kamere koje snimaju učionicu i pojedinačnim kamerama koje snimaju lica svakog takmičara, ali i aktivnosti računara tokom četiri sata takmičenja svakog dana, kako takmičari ne bi prekršili veoma stroga pravila o regularnosti.

Takmičari su se nadmetali pojedinačno, a svaku zemlju su zastupali jedan ili dva tima sa ne više od četiri učenika. Naši reprezetativci su odabrani na osnovu postignutih rezultata na Srpskoj informatičkoj olimpijadi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    9. septembar 2020 | 09:03

    Nas ponos, sto vise ovakvih vesti.

  • Nina

    9. septembar 2020 | 08:38

    BRAVO, DECO!

  • Boža zemunac

    9. septembar 2020 | 10:08

    O tome treba pisati, a ne o JK, Dari Buba Mari i sličnim silikonkama. DECO DRAGA ŽIVI BILI I BOG VAS ČUVAO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA