≫ 

Najnoviji korona podaci u Srbiji: Pozitivnih 108 od 3.082 testiranih

Preminule su još dve osobe

Grafike preminulih i obolelih, presek u 15h Foto: Nikola Jovanović

U poslednja 24 sata u Srbiji je korona virus potvrđen kod 108 osoba. U istom periodu, preminule su dve osobe.

Testirano je 3.082 sumnjivih na ovu pošast. Procenat zaraženih je 3,5 odsto, ali treba uzeti u obzir vrlo mali broj testiranih.

Na respiratoru se nalazi 28 pacijenta.

Grafike preminulih i obolelih, presek u 15h Foto: Nikola Jovanović

Ukupno testiranih osoba od početka epidemije u zemlji je 1.028.058, dok je ukupan broj zaraženih 32.408.

Hospitalizovanih je 390, a broj ukupno preminulih je 733.

Procenat smrtnosti iznosi 2,26 odsto.

Sve izvesnija obaveza samoizolacija za turiste

U vreme kada broj zaraženih varira i malo po malo raste, pojavilo se i pitanje da lo treba uvesti dodatne mere prema oko 75.000 građana Srbije koji se vraćaju sa letovanja i boravka u susednim državama, pre svega u Crnoj Gori.

Kako saznajemo, blagi porast novozaraženih jeste posledica povratka građana sa odmora u Crnoj Gori i Hrvatskoj i stoga će na sutrašnjoj sednici kriznog štaba, biti razmatrano uvođenje desetodnevne obavezne samoizolacije za naše građane koji se vraćaju iz ovih zemalja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    13. septembar 2020 | 15:16

    Karantin i Testiranje na Granici nema mrdanja dok se svi koji su bili u CG i HR ne testiraju. Pa da li oni misle da su toliko pametni a ostatak Srbije lud?! Pa molili su ih da ne idu na More nigde i ne vredi e zato sad' treba ih pozatvarati u Šatore na Granici postaviti Policiju i Vojsku pa neka čekaju rezultate. Koji smo mi Narod Brate Mili pa to nema nigde!!! Greška je bila što Granica prema CG i HR nije bila hermetički zatvorena a morala je!!!

  • Aca

    13. septembar 2020 | 15:37

    Pune kafane,kafići,diskoteke,bazeni... ZAŠTITA? ŠTA JE TO?????

  • Srećko

    13. septembar 2020 | 15:22

    Ponovo isti scenario kao od kraja juna, ponovo Kon piše svoje dramatične statuse na Fejsu, ponovo se šteluju brojevi da bude iz dana u dan sve više zaraženih, ponovo se narod okrivljuje za sve, ponovo se sprema zatvaranje škola i svih nas u kuće... Srbi, da li ćete dozvoliti da nas opet grupica interesnih kovid profitera maltretira i ne dam da živimo, da nas i dalje drže u okovima lažnog virusa i upravljaju našim sudbinama? ŽIVETI SLOBODNO, BEZ STRAHA I LAŽI!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA