Gradonačelnik Bora podneo krivičnu prijavu protiv Ziđina nakon nekoliko dana prekomernog zagađenja

Prethodnih dana merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine pokazivale su da u Boru postoji prekomerno zagadenje sumpor-dioskidom

  • 14
Zagađenje vazduha Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić podneo je u ponedeljak Osnovnom javnom tužilaštvu u tom gradu krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u borskoj topionici bakra, koja posluje u sastavu kompanije Ziđin.

Krivičnom prijavom odgovorna lica se terete za krivična dela "zagađenje životne sredine" i "nepreduzimanje mera za zaštitu životne sredine", rečeno je Tanjugu u borskom osnovnom tužilaštvu.

U tom tužilaštvu napominju da se po prijavi već postupa, te da će po okončanju istražnih radnji javnost biti obaveštena o odluci tužilaštva u ovom slučaju.

Prethodnih dana merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine pokazivale su da u Boru postoji prekomerno zagađenje sumpor-dioskidom i to u borskom gradskom parku.

Kineski gigant Ziđin je krajem 2018. godine preuzeo RTB Bor kao strateški partner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kinesko smece

    15. septembar 2020 | 17:52

    ce doci narodu glave. Potrovace nas komunisti koji u svojoj zemlji nikome ne polazu racune.

  • DEMOKRA TI JA

    15. septembar 2020 | 17:50

    Sta ocekivati od zemlje koja ima najzagadjenije gradove na svetu. Ta njihova 'ulaganja' u Srbiju ce narod zdravljem platiti. Naravno da su Kinezi dobili tendere, jer da bi neka Evropska zemlja to isto dobila potrebno je da prati EU norme.

  • Boban

    15. septembar 2020 | 18:00

    Z kineze se zna koliko brinu za ekologiju tako da su oni ovde dosli da zarade pare a ne da bi brinuli o ekologiji a upravo to i rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA