Nadzor vraća turiste u Srbiju: Noćas zabeležen povećan broj ulaza iz Crne Gore u Srbiju

Poseban nadzor nad našim građanim počinje danas u 18 sati, do kada se očekuje još veći broj ulaza u našu zemlju

  • 3
Gostun granični prelaz

Foto: RINA

Građani Srbije su, ipak, počelo da se vraćaju sa letovanja, kako ne bi "podlegli" nadzoru, koji počinje da se primenjuje danas u 18 sati nad našim turistima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije.

Na graničnim prelazima beleži se, naime, veći broj ulazaka u Srbiju iz Crne Gore.

To je za RTS rekao Aleksandar Maksimović, upravnik Carinarnice Užice.

- Na graničnim prelazima Gostun i Jabuka tokom noći bio je pojačan intenzitet saobraćaja i veći broj ulazaka u Srbiju iz pravca Crne Gore - kazao je on.

Očekuje da će do 18 sati doći do povećanog broja ulaza u  Srbiju, kao i da će građani poštovati mere koje doneo Krizni štab.

Ovo telo je, da podsetimo, u ponedeljak donelo odluku da se od danas, od 18 sati, nad svim građanim koji dolaze iz ove četiri zemlje, sprovede poseban nadzor.

Oni će na ulazu u zemlju dobijati obaveštenja, da treba elektronski da se prijave. U okviru te prijave, oni treba da popune test samoprocene, i ako im stigne rezultat da treba da se jave u kovid ambulantu, to treba i da učine.

Oni koji imaju simptome korona virusa, odmah treba da se jave u kovid ambulantu nadležnog doma zdravlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelena

    18. septembar 2020 | 09:41

    Da li su nasi drzavljani, koji su se vratili sa letovanja pre granicnog vremena danas u 18 casova, manje rizicni za taj jedan jedini dan povratka ranije od drzavljana, koji ce stici danas posle 18h I sta se desava ako se bolest javi I kod onih koji su se vratili ranije, uzurbano skrativsi letovanje za dan, ili desetak sati!? STA ONDA? Molim odgovor!?

  • bella

    18. septembar 2020 | 10:13

    moje misljenje je da se vise ljudi vraca zbog promene vremena nego njihovih glupih propisa🙄 kao da oni pre 18h nisu podlozni virusu hm glupost na kvadrat. mene ni milovo vanredno stanje,ni kisa ne isterase do kraja oktobra lol

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA