≫ 

Srpski seljaci poslali pismo Trampu: Pozivamo Vas da posetite mesto gde je spaseno 500 vaših oficira

Razlog je jedan izuzetan istorijski događaj

  • 14
Suvobor, pismo poziv Donaldu Tramp, Gornji Milanovac

Foto: Rina.rs

Meštani suvoborskih sela, uputili su prijateljsko pismo predsedniku Sjedinjenih Amerikih Država, Donaldu Trampu, s pozivom da ih poseti u prvoj odgovarajućoj prilici. Razlog je jedan izuzetan istorijski događaj, operacija spasavanja američkih polita sa improvizovanog aerodroma na Galovića brdu u Pranjanima 1944. godine gde je obnovljen aerodrom i urađen izuzetan memorijalni kompleks.

Srpski i američki narod ne mogu i neće da budu neprijatelji, a na obnovljenom aerodromu, gde je spašeno 500 avijatičara, mesto je gde treba da jedni drugima ponovo pružimo ruku prijateljstva, napisali su, između ostalog, meštani Pranjana i okolnih sela.

- Mi, srpski seljaci, odgajeni da poštujemo tuđe i brinemo o svome i spremni uvek da damo život za otadžbinu i slobodu zlatnu, ljudi od reči i narod koji poštuje svakog dobronamernog, pozivamo Vas da posetite mesto s kojeg je spaseno 500 vaših oficira vazduhoplovaca, čija sudbina bi bila zapečaćena od strane fašističke potere da ne beše naših očeva, majki, braće, sestara i nekolicine nas živih svedoka. U jednom velikom ratu i istorijskom nedobu pružili smo im ruku spasa, podelili koru hleba, ustupili postelju i brinuli kao o svojim najrođenijim, stavljajući sopstvene glave u torbu -  napisali su srpski seljani u pismu namenjenom američkom predsedniku.

Meštani kažu da će prvog čoveka Amerike dočekati kako to srpski običaji i tradicija nalažu –uz domaću hranu i rakiju i poslužiti kao i njegove sunarodnike 1944. Godine koji su ginuli za slobodu sveta.

Suvobor, pismo poziv Donaldu Tramp, Gornji Milanovac

Foto: Rina.rs

- To je amanet naših dedova, naših predaka, a i Vaš zadatak da nam pomognete u tome. Meštani ovih sela kažu da veruju da je Tramp dobronameran čovek, veruju u ruku prijateljstva koju je pružili predsedniku naše države Srbije i nadamo se ćete odvojiti malo vremena da dođete tamo odakle su vaši junaci otišli u slobodu. Sa velikim poštovanjem i drhtavom rukom da li ćete nas dovoljno razumeti, pozivamo Vas da zakoračite na gorski aerodrom koji je i naš i Vaš ponos za sva vremena -  napisali su Suvoborci.

Sa velikim poštovanjem i drhtavom rukom da li ćete nas dovoljno razumeti, pozivamo Vas da zakoračite na gorski aerodrom koji je i naš i Vaš ponos za sva vremena.

Meštani Pranjana, Koštunića, Kamenice, Gojne Gore, Družetića, Teočina, Brajića, Poloma, Banjana, drevnog Takova...

Video: On se bukvalno klanja Trampu, smatra ga Bogom, herojem i voli ga najviše na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krenuo je

    18. septembar 2020 | 16:16

    Trci ko lud.

  • Chicago

    18. septembar 2020 | 16:30

    A ko ce da mu prevede, ово писано ћирилицом

  • BG 1

    18. septembar 2020 | 16:05

    Polako se i mali okreću zapadu i pomoć treba,da to Ameri uzvrate što je zaduženo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA