≫ 

Proradila je prijava za sve koji se vraćaju s putovanja: Evo kako izgleda

Ova prijava za one koji se vraćaju u zemlju iz Crne Gore, Albanije, BiH ili Egipta je počela da funkcioniše nešto posle 19 sati

  • 1
E zdravlje

Foto: e-zdravlje.gov.rs

Čim uđete na sajt e-zdravlje.gov.rs možete da vidite kako izgleda postupak prijavljivanja građana Srbije za medicinski nadzor. Ova prijava za one koji se vraćaju u zemlju iz Crne Gore, Albanije, BiH ili Egipta je počela da funkcioniše danas oko 19 sati.

Kako je danas na konferenciji za novinare kriznog štaba rekao doktor Predrag Kon, oni koji su dobili papir na ulazu u zemlju pre 18 sati, nisu u obavezi da se prijave, ali im se preporučuje.

Svaki naš ili strani državljanin sa boravkom u Srbiji, koji sada uđe u našu zemlju, dobiće na graničnom prelazu obaveštenje da u roku od 24 sata treba da se prijavi zdravstvenim vlastima u Srbiji. U njemu se ističe da ovaj nadzor ne podrazumeva zabranu kretanja, tako da nema samoizolacije. 

Prijava se radi elektronski, putem sajta www.e-zdravlje.gov.rs . Na ovom sajtu povratnici treba da urade test samoprocene na korona virus, a rezultat testa će biti pokazatelj da li je potrebno da se jave u Kovid ambulantu.

Sve detaljnije informacije o postupku prijave možete dobiti u ovom tekstu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA