≫ 

Veliki požar u Subotici: Dečak (16) zadobio opekotine, izgorela kuća i nekoliko automobila

Sumnja se da je uzrok požara vatra koja je planula u zarasloj travnatoj površini, a koja se vrlo brzo proširila na domaćinstvo koje je najviše stradalo u požaru

  • 1
Subotica, požar Foto: Subotica.com

Oko 15 časova u Ulici dr Ferenca Bodrogvarija, MZ Zorka u Subotici zapalilo se porodično imanje. Gust crni dim video se praktično iz svih delova grada, piše portal Subotica.com.

Kuća, automehaničarska radionica i nekoliko automobila su u potpunosti izgoreli čime je načinjena velika materijalna šteta. Srećom, nije bilo žrtava.

U pitanju je porodično gazdinstvo koje je u okviru svog imanja ima i automehaničarsku radnju, a prema prvim informacijama, potpuno je izgorelo 6-7 automobila.

Građani su naveli da je požar brzo planuo, te da je u jednom momentu eksplodirala najverovatnije butan boca, koja je odskočila visoko u vazduh, uz jak prasak.

U tom domaćinstvu živelo je više porodica. Hitna pomoć je ukazala pomoć dečaku starom 16 godina kojem su utvrđene opekotine prvog stepena, ali i nekolicini drugih zbog gutanja dima, dok su ostali članovi koji su se tamo zatekli na sigurnom.

Na mestu gde je došlo do požara vrlo brzo su stigle ekipe vatrogasaca i hitne pomoći. Na lokaciji vatrogasci-spasioci pokušavaju da obuzdavaju vatrenu stihiju sa, za sada, tri vozila, dok su medicinske ekipe u pripravnosti.

S obzirom da je na tom delu mnogo suve trave, a kuće su blizu jedna drugoj, komšije su se brzo organizovale da i same pomognu u sprečavanju širenja požara na njihove domove.

Sumnja se da je uzrok požara vatra koja je planula u zarasloj travnatoj površini, a koja se vrlo brzo proširila na domaćinstvo koje je najviše stradalo u požaru.

Video: Vatra buknula u klinici za odvikavanje od droge!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PA

    20. septembar 2020 | 18:29

    Nije vatra buknula sama po sebe nego je delo ljudske ruke,možda su želeli da se oslobode tog korova bilo vlasnik ili nekome smetalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA