≫ 

Rade je bio vlasnik firme, ima 4 dece u inostranstvu, a sad stoji u redu za besplatan obrok na ulici

Po zanimanju pravnik: "Imam četvoro dece, troje u Parizu, jedno u Njujorku. Na ulici sam od 2014. godine"

  • 56
Rade Vinčić

Rade Vinčič, Printskrin: TV Prva

Radeta Vinčića snimila je ekipa Prve dok je čekao svoj obrok na Terazijama. Besplatno mu ga je udelila "Solidarna kuhinja", dobrotvorni projekat pokrenut tokom vanrednog stanja.

Seća se tačnog datuma kada je prvu noć morao da provede na ulici, kada je izgubio dom. To je bio 5. maj 2014. godine.

- Na ulici sam zato što je grupa kriminalaca upala u moj stan kad sam bio u Republici Srpskoj, na Strazburu sam i čekam odluku Strazbura. Bio sam vlasnik firme, imao sam 32 radnika - pričao je Rade, koji je dodao da je po struci diplomirani pravnik.

Na pitanje "Je l' nemate nikog svog" odgovorio je sa zadrškom.

- Ako mogu da ne odgovorim na to pitanje... Imam. Otac sam četvoro dece. Troje je u Parizu, jedno u Njujorku - kazao je Rade za emisiju Exploziv.

"Solidarna kuhinja" nastala je na ideji solidarnosti, jer su na početku pandemije korona virusa mnogi ostali bez posla, pa i sigurnog obroka.

- Ljudi koji kuvaju, mi ih nazivamo aktivistima, oni nam se javljaju dobrovoljno. Mi im dostavimo namirnice, sve što je potrebno, pokrijemo im račun, ukoliko treba neku kupovinu posebno da obave, oni naprave obroke, po kuhinji je 20-30 obroka, neko od naših vozača dođe, to se utovari i odnese se na pult. Finansiramo se isključivo donacijama - kaže Nikola Bogdanović.

Osim namirnica oni dostavljaju i posude i recepte. Recepti su potrebni, jer retko ko ume da pravi obroke za toliko ljudi, a jedan od osnivača je profesionalni kuvar.

Video: Beskućnica iz Pančeva, ima 85 godina, spava na ulici i tvrdi da je žrtva maltretiranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jadna vam majka

    22. septembar 2020 | 14:06

    Moj otac doživeo devedesetih sličnu sudbinu (ne baš istu) kao ovaj čovek, inflacija, gubitak firme, dela imovine... Sad uživa, ima decu koja mu pomažu jer ih je izveo na pravi put, bez obzira na sve, kaži slobodno da nemaš dece

  • Golda

    22. septembar 2020 | 14:30

    Propao čovek...Ko zna zašto mu deca ne pomažu? Kako god da je...tužno je ovako živeti u starosti.

  • Herc

    22. septembar 2020 | 14:28

    Čemu se nadaju ta dijeca kad su ovako mogli da odbace roditelja.” Poštuj oca svog i mater svoju da ti dobro bude I da dugo poživiš na zemlji”

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA