≫ 

Zlatna svadba u Đurićima: Mika i Vasilije proslavili 50 godina braka, njihova svađa traje 10 minuta

Radmila i Rade Mojović odlučili su da svojim roditeljima upriliče slavlje kao znak zahvalnosti za svu ljubav i dobrotu koju su im pružili

  • 0
bračni par Mojović, Mika i Vasilije, Ivanjica

Printskrin:Youtube/Info LIGA Ivanjica

Na istom mestu gde su pre pola veka Mika i Vasilije Mojović izgovorili sudbonosno "da", danas u društvu dece, unučića, kumova i prijatelja slave zlatnu svadbu. Dvorište porodične kuće Mojović u ivanjičkom naselju Đurići blista od ljubavi, smeha i prelepo dekorisanog ambijenta.

Radmila i Rade Mojović odlučili su da svojim roditeljima upriliče slavlje kao znak zahvalnosti za svu pažnju, ljubav i dobrotu koju su im pružili.

A slavljenici su bili srećni kao prvog dana kada su na ovom istom mestu počeli da svijaju svoje porodično gnezdo. U svaki kutak ovog doma utkano je poverenje, razumevanje, pažnja i toplina. Krenuli su sitnim koracima i napravili ono o čemu većina mašta, harmoniju i sreću koja se prenosi sa kolena na koleno.

- Kada bi se vratio pedeset godina unatrag opet bih birao isto - kaže slavljenik Vasilije Mojović za InfoLigu.

- Ja sam odabro svoju suprugu zbog toga što sam je voleo, drugo, ona je pokazala sva svoja poverenja prema mene, tako da ja nisam imao razloga da sumnjam, nismo dolazili u situaciju da imamo problema između sebe. - Možemo mi da se porečkamo, ali deset minuta i završena priča - kaže Vasilije i dodaje da i danas suprugu voli isto kao prvog dana.

Upoznali su se, kaže, na ulici u Ivanjici, gde mu je "zapela" za oko.

- Kad ima poverenja i ljubavi, sve ostalo se nadoknađuje i usavršava - smatra on i poručuje mladima da budu tolerantni.

Mika i Vasilije kažu da prava ljubav nikada ne može izbledeti, a jedino blago koje čoveka zauvek ispuni su deca, na koju su beskrajno ponosni.

Video: Ruskinja i Srbin se zaljubili pa uzeli na kolektivnom venčanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA