≫ 

Oko 60 đaka zaraženo koronom za tri nedelje: "Beograd ima najviše slučajeva, to je minimalan broj"

U ovom trenutku daleko od zatvaranja škola

  • 4
Dete, škola, maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Za tri nedelje od kako je počela nastava u školama u Srbiji, do sada je od korona virusa obolelo oko 60 đaka, kaže ministar i dodaje da je to minimalan broj.

Prema njegovim rečima, Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva, ali kad se sve uzme i sabere, to je minimalan broj zaraženih, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević u Jutarnjem programu TV Prve i dodao da među studentima trenutno nema obolelih.

SKOLE KORONA SARCEVIC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je objasnio da je razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo koronavirusom, u odnosu na osnovce, taj što đaci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu onlajn.

- Trenutno je među školarcima oko 60 zaraženih, za tri nedelje od početka škole, na 850.000 učenika to je zaista minimalan broj - kazao je Šarčević.

Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola kaže da smo u ovom trenutku daleko od zatvaranja škola, ali napominje da kada to kaže treba da se shvati uslovno. A na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević kaže da o tome odlučuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.

U svakom slučaju, dodaje Šarčević, onlajn nastava se snima i ona je sada mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja, a u međuvremenu su u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    23. septembar 2020 | 11:49

    Pa da, nije njegovo dete tako da nije strasno. Strasno je pa makar bilo samo jedno obolelo dete a ne kamoli 60 njih 😡

  • BRAVO BRAVO BRAVO

    23. septembar 2020 | 11:36

    SVAKA ČAST MINISTRE ŠARČEVIĆU,ZNAČI KRENULO I PO ŠKOLAMA,PA DECA,I RODITELJI KRIVI ŠTO SU IH PUŠTALI U ŠKOLE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA