≫ 

Dečaci u Vrdniku ukrali novac za devojčicu sa tumorom na mozgu: Teodora je slepa, ne hoda i ne priča

Maloletnici su pre desetak dana ukrali punu kutiju sa novcem za lečenje male Teodore Andrić (4) čije terapije koštaju oko 100.000 evra

  • 2
Teodora Andrić

Foto: privatna arhiva

Vest da su dva dečaka pre desetak dana ukrala novac u jednom objektu u Vrdniku koji je bio namenjen za lečenje bolesne devojčice još jedna je u nizu negativnih informacija koja je, po ko zna koji put, razočarala srpsku javnost. Maloletnici su najpre oklevali da li da uzmu kutiju sa novcem ili ne. Prvo su se odmakli, da bi se posle nekoliko trenutaka vratili i odneli punu kutiju novca.

Kako smo saznali, novac je bio namenjen devojčici Teodori Andrić (4) koja ima tumor na mozgu i za čije će celokupno lečenje biti potrebno oko 100.000 evra. 

Maloletnici su, kako za za Telegraf.rs navode iz MUP-a, pronađeni, kao i novac koji su ukrali.

Teodorina majka, Jelica Andrić, kaže za naš portal da su bili šokirani kada su videli snimak, ali da, nažalost, to nije prvi put. 

- Nismo mogli da verujemo, posebno kada smo videli snimak na kome su bukvalno deca koja kao da su želela da budu uhvaćena. Zahvaljujući snimku i deljenjem putem društvenih mreža, pronađeni su pre no što su potrošili novac. Nekoliko dana pre krađe te kutije, ukradena je još jedna iz jedne hamburgerije u Irigu. Nažalost, taj lokal nije pokriven kamerama, pa počinioci jos nisu pronađeni - kaže Jelica.

Kako kaže, Teodora je otputovala za Cirih pre dva dana, gde je došla na lečenje ciljanom terapijom.

- Procenjuje se da ćemo ovde biti oko mesec dana. Teodora treba da primi taj lek u obliku rastvora i ne mora da bude u bolnici, te bi posle mesec dana trebalo da se vratimo kući i da ona nastavi da pije taj lek. Moramo svaki mesec da dolazimo po lek, a na svaka 3 meseca ponovo u Cirih na kontrole, tj. razna testiranja koja su u sklopu lečenja - objašnjava naša sagovornica.

Ona dodaje da je prvi Teodorin dolazak procenjen na 20.000 evra, s tim što su već imali jedno neplanirano testiranje i neplaniranu anesteziju, što će im dodatno biti naplaćeno.

Mala Tea operisana 4 puta

 

Mala Teodora rođena je kao zdrava beba, sa ocenom 10/10 i dolaskom na svet unela je radost i sreću u svoju porodicu, ali nažalost, sreća je kratko trajala.

Već u trećem mesecu, kod Teodore se javljaju prvi simptomi bolesti u vidu slabog napredovanja i povraćanja. Ubrzo joj je dijagnostikovana poražavajuća dijagnoza - tumor na mozgu veličine tri centimetra.

Tada kreće borba za njen život. Operisana je sa četiri meseca u Kliničkom centru Srbije (KCS). Posle operacije došlo je do niza komplikacija, a Teodora je ostala na intenzivnoj nezi 15 dana, na aparatima za disanje.

Novi šok je usledio kada je primećeno da više ništa ne prati pogledom. Ubrzo posle toga porodica saznaje da je izgubila vid na oba oka 100 odsto. Kontrolni magnet rađen dva meseca posle operacije ukazuje na recidiv, gde je tumor dostigao veličinu od 4 centimetra i drop metastaze duž cele kičme, kao i pojava ciste na levoj strani mozga veličine 5 centimetara. Konzilijum je tada odlučio da se krene sa primenom hemioterapija, koje su trajale nepune dve godine.

Poslednji magnet ukazuje da postoji promena u strukturi tumora, zbog čega je neophodno dalje testiranje i dijagnostika, i eventualno započinjanje nove terapije u inostranstvu.

Teodora ne priča, ne hoda, čak se ne oslanja ni na noge. Od skoro je počela da sedi zahvaljujući fizikalnim vezbama, ima problema sa hormonima, redovno se kontroliše kod neurologa, onkologa, neurohirurga, endokrinologa i fizijatra.

Teodora Andrić

Printskrin: Budi human

Pomozimo Teodori da prikupi potrebna sredstva za nastavak lečenja, jer ona i posle svega ima snage da se bori.

Spasimo Teodoru! Budimo humani!

Pomozimo joj:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 721 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human721 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-555300-54

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004276.8

IBAN: RS35160005400004276827

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Uroš je bio veselo dete, a onda su počele temperature i bolovi: Sada je u bolnici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČUKAM

    27. septembar 2020 | 10:57

    Ovo dete je obolelo od američkog uranijuma i plutonijuma i ne samo ono ima ih puno ali taj problem guramo pod tepih da ne bismo uvredili prijatelje amere.

  • ACA Rus

    27. septembar 2020 | 09:53

    Zar se novac ne čuva na sigurnom nego da ga i deca mogu ukrasti,ipak su odrasli krivi i nedorasli toj ulozi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA