≫ 

Deveta međunarodna naučna konferencija Fakulteta za strane jezike

Jezik, književnost i priroda

  • 0
Alfa Foto: BK

Fakultet za strane jezike 25. i 26. septembra na Alfa BK Univerzitetu organizuje međunarodnu naučnu konferenciju iz oblasti studija jezika i književnosti. Tema ovogodišnje konferencije Jezik, književnost i priroda, privukla je veliki broj naučnika, tako da ćemo imati prilike da čujemo izlaganja oko 50 kolega iz zemlje i inostranstva – Sjedinjenih Američkih Država, Koreje, Norveške, Izraela, Nemačke, Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Rad na konferenciji odvijaće se u osam sekcija, uživo i putem onlajn aplikacija.

Posebno nam je zadovoljstvo da najavimo plenarne predavače. Na otvaranju konferencije profesorka Radojka Vukčević, sa Filološkog fakulteta u Beogradu, govoriće o igri pejzaža u američkoj književnosti, dok će profesorka Svenka Savić sa Univerziteta u Novom Sadu, predstaviti svoja viđenja o standardizaciji rodno osetljivog srpskog jezika. Treći plenarni izlagač je profesor Džon Koks, sa Državnog univerziteta Severne Dakote, koji će govoriti o iznenađujuće sličnoj prirodi istorije i književnog prevoda. Drugog dana konferencije, putem aplikacije Zum, obratiće se prof. Džejn Matison Ekstam, sa Univerziteta u Estfoldu u Norveškoj, na temu književnosti kao kulturne ekologije.

Alfa Foto: BK

Sa ponosom možemo istaći da smo, tokom devet godina organizacije godišnjih naučnih skupova, ostvarili brojne kontakte i formirali prijateljstva sa kolegama iz različitih krajeva sveta, kojima smo zahvalni na dugogodišnjoj saradnji i podršci. Nadamo se da će ovogodišnja konferncija biti lepa prilika za nove susrete, sticanje novih znanja i uspešnu razmenu ideja.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA