≫ 

Maloletnici iz Šapca živeli u vanbračnoj zajednici: Tukli se, svađali, bebu im odneli kod hranitelja

Njihova vanbračna zajednica raspala se posle dve godine, a beba koju su dobili smeštena je u hraniteljsku porodicu

  • 12
Tinejdzeri, ljubav, veridba, brak, mladi Foto: Shutterstock

Vanbračna zajednica dvoje maloletnika iz sela kod Šapca raspala se posle dve godine, a njihova beba, koju su dobili posle godinu dana, zbog porodičnog nasilja, smeštena je u hraniteljsku porodicu.

To je ujedno i epilog ljubavi koja, u ovom slučaju nije pitala za godine. Kada su počeli da žive u vanbračnoj zajednici, oboje su bili deca - ona nije napunila ni 15, a on je mlađi od svoje izabranice godinu dana.

- Na prvi pogled, to je bila klasična zabranjena ljubav. U ovoj populaciji poznati su ugovoreni brakovi, što u ovom primeru nije bio slučaj, ali i zajednica u koju deca stupaju navodno iz ljubavi po Porodičnom zakonu nije dozvoljena. Sve što se dešavalo potvrđuje opravdanost zabrane dečjih brakova i vanbračnih zajednica jer ona ni u kom slučaju nisu zrela za brak, a odgovornost ukoliko se to dogodi je na roditeljima - kaže sagovornik Telegrafa.rs blizak ovom slučaju.

Njihova priča datira od 2018. godine, kada je devojčica jedne večeri pobegla od roditelja i došla kod svog izabranika. Sutradan je njegovim roditeljima i socijalnim radnicima rekla da trpi nasilje u porodici, gde se živa neće vratiti, pa je pretila samoubistvom ukoliko je primoraju da se ode svojoj kući.

Roditelji devojčice, kao ni socijalni radnici, nisu uspeli da prekinu vanbračnu zajednicu. Roditelji dečaka, iako svesni da njihov sin nije zreo za brak, nisu mogli da isteraju snajku iz kuće, pa je sa njima živela pune dve godine.

- Devojčica je u momentu odlaska iz vanbračne zajednice još bila maloletna. U međuvremenu je, u 16. godini, rodila dete koje je posle raspada zajednice smešteno u hraniteljsku porodicu. U poslednjem periodu zajedničkog života bilo je veoma turbuletno. Često su se svađali, fizički obračunavali i prijavljivali jedno drugo policiji zbog nasilja u porodici - navodi izvor Telegrafa.rs.

Ali, za roditelje mladića tek tada nastaju muke jer moraju da se suoče sa zakonom. Osnovno javno tužilaštvo, posle raspada vanbračne zajednice, protiv njih pokreće optužnicu za krivično delo podvođenja i omogućavanje seksualnih odnosa.

Sud je oboma prvostepeno izrekao kaznu šestomesečnog zatvora, uslovno na godinu dana. Otac i majka mladića su, prema presudi, krivi zato što ništa nisu učinili da spreče vanbračnu zajednicu. Oni su, naime, morali maloletnicima jasno da stave do znanja da se protive njihovoj odluci da žive zajedno.

Sud im nije poverovao kada su govorili kako su to pokušavali, a nije uvažio ni pozivanje na romski običaj ranog stupanja u brak i seksualne odnose. Štaviše, u sudskom postupku je dokazano da se dolazak mlade proslavljao do zore, a mladoženja je otkrio da je sa svojom izabranicom bio intiman prve bračne noći.

Video: Maloletne nasilnice presrele devojčicu (14), čupale je i šutirale u grudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    23. septembar 2020 | 23:39

    Nije zrela za brak sa vrsnjakom a po zakonu moze da ima sex sa covekom od 50 godina. Znaci naopako

  • teta

    23. septembar 2020 | 23:31

    Romi ;)

  • Bane

    23. septembar 2020 | 23:34

    Obavezno uvesti seks. Vaspitanje u skole .... obavezno !! Posto su roditelji mutavi, ne umeju da pricaju sa svojom decom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA