Manje zaraženih koronavirusom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je, kako se navodi, u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", (Pančevo)

  • 0
NEGOTIN KORONA PROPUSTI PRIPADNICI VOJNE POLICIJE ISPRED DOMA ZA STARE RADOST Domovi za stare / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Srbiji je u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno kod 53 korisnika - dva manje nego juče, i 16 zaposlenih - tri manje.

To je danas saopštilo Ministarstvo Srbije za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Negovatelj - jedno od najtraženijih zanimanja Foto: Shutterstock

Od početka epidemije od KOVID-19 izlečeno je ukupno 1.020 korisnika ustanova socijalne zaštite i 410 zaposlenih u tim ustanovama.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je, kako se navodi, u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Subotici, Novom Sadu, Domu za lica ometena u mentalnom razvoju "Srce u jabuci", (Pančevo).

Virusom su se zarazili i u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica" ( Beograd), Centru za socijalni rad u Vranju, Domu za smeštaj odraslih i starijih "Kladomox plus" (Kelebija) i Domu za smeštaj odraslih i starijih "Terza Eta" (Priboj).

Dom za smeštaj odraslih i starijih "Doživeti stotu", Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih "Stara pruga", Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih "Radost" u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih "Nada", u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA