≫ 

Jovana je kao mala pobedila rak, sad na terenu ostvaruje muški san: "Nadam se da mama gleda odnekud"

Tešku životnu priču otkriva sa osmehom na licu

  • 0
Jovana Leposavić Foto: Youtube Prinstscreen/ RTV Mag

Jovana Leposavić Jole (19) pobedila je u najvažnijoj životnoj utakmici. Dobila je maligni tumor u predelu karlice još u 14. godini, posle godinu dana žestoke borbe ozdravila, da bi se vratila svojoj velikoj ljubavi. Utakmice, iako ne nalik ovoj, Jovanina su svakodnevica. Ona je, naime, golman, sa 14 godina iskustva na fudbalskom terenu.

Ekipa RTV Mag posetila ju je na treningu devojaka Ženskog fudbalskog kluba u Zvečkoj. Otkrila im je kako je su proticali dani vojevanja bitke i na koji se način ponovo našla na terenu.

- Ja sam kao devojčica od 14 godina imala karcinom. Bogu hvala, izlečila sam se. Bila je teška borba, trajala je godinu dana, ali kad ste uporni i kad imate nešto zacrtano u svojoj glavi, morate to da pratite. Da pratite svoje snove - kazala im je dalje navodeći da se trenzima vratila još u teškim danima.

Trener joj je, prepričava, već tada rekao da možda nije trenutak da se vrati fudbalu, ali je nije odgovorio od namere.

- Ta volja, želja i jaka glava doprinele su da se vratim tome što volim - kazala je.

I lekar joj je čak rekao da bi mogla razmisliti o tome da fudbal ostavi po strani, ipak, bila je odlučna da to ne učini.

- Od malena sam u kraju sa drugarima igrala fudbal. Jednostavno, svidelo mi se to da branim. Isplatilo se - ocenila je uz dodatak da svoje buduće angažovanje vidi na trenerskom mestu: - Ja sam neko ko voli da pomogne kome god može. Naravno, trudiću se da ih naučim da pre svega budu dobri ljudi, a posle fudbaleri i sve ostalo.

U Jovaninim borbama, učestvovala je i porodica.

- Kad sam se izlečila, pokojna majka je imala taj neki strah zbog svega što sam prošla. Mislila je da povratak nije najpametnija odluka, ali kad sam dobila odobrenje lekara bila je mirna i rekla je: 'Nastavi svoju priču'.

Nada se da je ponosna i "da je gleda odnekud".

Video: Žene za divljenje i primer: Sa Milom, Ivanom i Danijelom sudbina se poigrala, ali su one pobedile

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA