Đerlek: Nismo mirni dok se ne pronađe vakcina

Zaboravite na svadbe i slave, poručuje Đerlek

  • 3
Mirsad Đerlek, Novi Pazar Foto: Facebook Pritnskrin/ RTV Novi Pazar

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek izjavio je danas da ne možemo biti sigurni da smo završili sa koronom dok se ne pronađe vakcina, kao i da je jedini metod da se spreči širenje virusa pridržavanje mera.

On je rekao za TV Pink da širenje treba usporiti, kao i da se korišćenje krvne plazme pokazalo kao uspešan način za lečenje pacijenata.

- Uvek se pripremamo za najgori scenario, ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni sistem toliko optereti da bude na ivici pucanja. Ovo je najozbiljnija epidemija u poslednjih 100 godina, nema opuštanja iako je zatišje, jer korona može biti nepredvidljiva - rekao je Ðerlek.

Govoreći o meri nadzora za one koji dolaze iz inostranstva, Ðerlek je rekao da će ona ostati i tokom predstojećih praznika - slava, Nove Godine, Božića i upozorio da se sa hladnijim vremenom usmeravamo na zatvorene prostore koji su, kaže, najopasnija mesta za širenje virusa.

- Ne kažem da ne treba da proslavljamo, ali i mala greška može da nas vrati u ozbiljno stanje. Proslave treba da nastavimo, ali u manjem broju. Zaboravite na slave i svadbe u obimu kakav je bio - rekao je on.

Kako je dodao, mere nisu donete da bi se neko kažnjavao.

- Ali, ako neko bude toliko drzak da ih se ne pridržava biće kažnjen jer urušava ceo sistem i zaraziće nekog ko je mnogo bitan u porodici -  rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    25. septembar 2020 | 11:19

    Na Slavu da Srbin ,,zaboravi" nikada kod pravoga Srbina ce se slaviti uvek krsna Slava. KRSNA SLAVA I TRI PRSTA

  • Lala

    25. septembar 2020 | 13:05

    Lepo kaze. Guzve bilo koje vrste, utakmice, pozorista, zurke, proslave svih vrsta.... povecavaju rizik od sirenja zaraze. Nije sala, ljudi nepotrebno umiru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA