≫ 

Užas u Čačku: Mačku vezali za roštilj, zakačili petarde i zapalili je, ostao samo crni trag u travi

Čulo se šest do sedam eksplozija petardi

  • 49
Mačka, spaljena mačka, Čačak

Foto: Ozonpress

Stanare zgrade u Bosanskoj ulici u Čačku tokom prethodne noći uznemirilo je šest, sedam eksplozija, nalik petardama. Međutim, jutros su iza zgrade imali šta i da vide, a nije bila reč (samo) o petardama, piše Ozonpress.

Nekome, iz njemu ili njima samo znanih razloga, bilo je zanimljivo da uhvate mačku, na nju privežu petarde i vežu je za roštilj, a onda aktiviraju petarde i posle toga zapale izranjavljenu životinju.

Nadležna komunalna služba odnela je jutros telo spaljene životinje i uklonila ostatke ražnja, ali time nije uklonjen i gorak ukus u ustima, najpre stanara zgrade, a onda i svih onih koji su ovo videli.

Podsetimo, sličan slučaj ubistva životinje desio se i sredinom meseca u Leskovcu. Maloletnici D. M i V. M iz Leskovca, mučili su mačku i potom snimak zlostavljanja postavili na društvene mreže. Oni su saslušani su u policiji, a odluka o tome kako će se goniti i kakva će ih kazna stići, u rukama je Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu.

Na snimku, koji je zgrozio i naljutio Srbiju, vide se trojica dečaka. Jedan snima, drugi stoji u pozadini a treći zlostavlja mačku. Dečak ju je neko vreme držao u ruci, a zatim je iz sve snage bacio o zemlju.

Član 269, stav 1, Krivičnog zakonika kaže da, ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Novčane kazne se kreću od 1.200 do milion dinara, a sve zavisi da li se radi o zaštićenoj vrsti.

Video: Mučili psa, pa ga ostavili u šahti da umre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    25. septembar 2020 | 21:51

    Monstrumi, to nisu normalni i psihički zdravi ljudi.

  • Срећица

    25. septembar 2020 | 21:50

    Монструм у најави.Дебело казнити родитеље.

  • Užas😠😠😠

    25. septembar 2020 | 23:49

    Jasno je meni da neko ne voli mačke ili ne voli životinje uopšte, ali nikako i nikome ne može biti oprošteno da oduzme život živom biću a posebno ne ovakav vid mučenja i ubijanja, zarad čega?! Mislim da nijedna kazna, ni novčana a ni zatvorska neće pomoći ovom propalom maloumnom čovečanstvu. Pazi kazna zavisi da li zaštićena vrsta ili ne, pa i one ptice na Uvcu zaštićene pa nikom ništa! E sada bi ja tog monstruma golorukog ubacila u kavez sa gladnim tigrom pa neka mu mačka presudi kad već nema zakona da stane na put dotičnim idiotima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA