Živki je opaka bolest odnela 4 sina: Imala je još Mladena, a sada je i njegovo srce prestalo da kuca

Mladen je bolovao od neizlečive bolesti, mišićne distrofije

  • 22
Mladen Marković Foto: Privatna arhiva

Mladen Marković (22), mladić iz sela Izbenica kod Varvarina, koji je bolovao od teške i neizlečive bolesti - mišićne distrofije, baš kao i njegova 4 brata, izgubio je životnu bitku.

Maki, kako su ga prijatelji zvali, bio je potpuno nepokretan, a prethodne godine svog života provodio je u četiri zida, sa majkom Živkom (55), koja je pre Mladena, od iste bolesti, izgubila još četiri sina.

- Napustio me je moj voljeni sin Mladen. Prestalo je da kuca jedno predivno srce. Nedostajaćeš mi, dušo moja - objavila je Mladenova majka Živka na svom Fejsbuk nalogu.

Dijagnoza, Mladen Marković Foto: Privatna arhiva

Ovu tragičnu i tužnu vest potvrdila je za Telegraf.rs i njihova prijateljica Vesna Petrović koja je bezuslovno činila sve da pomogne Živki i njenom sinu Mladenu.

- Neka ti Bog podari rajsko naselje gde pravednici počivaju. Raduj se jer ideš na mesto gde nema uzdisaja, nema bola, nema suza... Anđele dragi, veliki su oni koji zasluže Carstvo Božje. Hvala ti za svaki minut, svaku poruku, svaki susret. Hvala što si dozvolio da budem deo tvog kratkog života, i da ti ga, nadam se, koliko toliko olakšam, dragi moj dečače - napisala je Vesna na svom Fejsbuk nalogu

Podsetimo, bitku sa mišićnom distrofijom najpre je izgubio Marko, koji je umro 2004. godine. Posle 9 godina, preminuo je i drugi brat, Miloš koji je tada imao svega 17 godina.

Samo godinu dana kasnije, umro je i Nikola, tada dvadesetdvogodišnjak.

Njihova majka Živka (54) ostala je bez još jednog sina 2016. godine. Tada je preminuo i Andrija, koji je rođen 1999.

Mladen je, inače, kako je Živka ispričala ranije za Telegraf.rs, kao i njegova braća, rođen kao zdravo dete. Ipak, 2008. godine dijagnostifikovana mu je bolest zbog koje je postao 100 odsto invalid. Nije mogao da se kreće, niti da pomera levu ruku, zbog čega mu je bila neophodna dvadesetčetvoročasovna nega.

Mladen Maki Marković Foto: Vesna Petrović

Mišićne distrofije su primarna, nasledna oboljenja mišića degenerativne prirode. Najčešće počinju u mlađem životnom dobu i razvijaju se godinama da bi posle kraće ili duže evolucije učinile bolesnika ozbiljno hendikepiranim i zavisnim od okoline. Imaju znatno skraćen životni vek i umiru od komplikacija.

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    26. septembar 2020 | 20:13

    Ovo se zove tuga Majko izdrži Saučešće majci hrabrosti

  • sara

    26. septembar 2020 | 20:30

    Bog da mu dušu prosti i podari rajsko naselje, ali nema šanse da je rođen zdrav ako su mu trojica braće imala istu dijagnozu, to znači da je genetski.

  • Sanja

    26. septembar 2020 | 20:13

    Tuga,zalosno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA