≫ 

Udovac Bobane Momčilović otvorio dušu: "Sve je tako sveže i boli, ona je bila deo mene"

Šampionka Evrope u streljaštvu preminula je u junu ove godine

  • 0
Bobana Momcilovic Velickovic Foto: Instagram/bobana.velickovic

Bobana Momčilović Veličković, šampionka Evrope u streljaštvu, preminula je usled komplikacija nakon porođaja, a njen udovac Miroslav Momčilović posle tri meseca otvorio je dušu, pišu "Novosti".

Bobana Momčilović Veličković donela je 1. juna u Zaječaru na svet zdravog dečaka Vukašina, a nakon višednevnog insistiranja porodice da se prebaci za Beograd, jer je dobila eklampsiju i insistiranja doktora da za tim nema potrebe, u naš glavni grad stigla je nažalost prekasno. Dve nedelje napora doktora da je stabilizuju i pomognu joj da dobije životnu bitku nisu urodili plodom i Bobana nas je napustila 21. juna.

Suprug preminule olimpijke Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu državnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela protiv doktora koji je vodio trudnoću Zorana Roškova, a usled kojeg je Bobana izgubila život.

- Očekujemo još nalaze složene obdukcije Instituta za patologiju Medicinskog fakulteta, posle kojih će se nadležni tužilac opredeliti da li će nastaviti istragu. I, kako mi je advokat nagovestio, ovi rezultati bi mogli da stignu možda i do kraja meseca -  kaže Miroslav Momčilović za “Novosti”.

- Nama je sada najpotrebniji mir. Toliko nam je potreban da nemam snage da se interesujem ni šta su dosad uradili nadležni u državi koji su Bobaninu smrt istraživali - govori Miroslav Momčilović i dodaje:

- Sve je tako sveže i sve boli… pomislio sam da će vreme, malčice, da poleči ovo što smo doživeli. I, pristao sam da razgovaramo. A, sada vidim da sam još slab i da na to nisam spreman. Mislim da se mozak sam opire i slikama i uspomenama na koje me podstičete. Opire se svemu što smo Bobana i ja živeli i proživeli. Ona je bila deo mene, mog života. I ovu energiju koju imam želim da usmerim u misiju, pazeći na našeg sina. Da ga podignem - kaže Miroslav.

Miroslav je istakao da je beba dobro, ali da u porodični dom koji je delio sa Bobanom i dalje ne može da ide…

- Naša beba lepo napreduje. Mi smo kod moje majke. U Bobanin i moj stan gotovo ne ulazim. Ne mogu. Sve je još tako sveže. Možda za godinu… Ili, koju godinu još… Možda ću tada biti jači - ističe on.

Miroslav Momčilović podneo je krivičnu prijavu nadležnom tužiocu za izvršenje krivičnog dela usled kojeg je njegova supruga izgubila život. Kako bi se utvrdila istina o uzroku njene smrti.

- Da znate: ja Bobanu ne mogu da vratim… Ali želim da na ovaj način sprečim da se to što sam ja, što smo mi svi mi doživeli, niko više ne doživi. Da više niko ne doživi takvu bol - zaključio je Miroslav.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA