Železnička stanica kao "Avgan hotel": Zazidali sobe i postavili rešetke, ali migranti i dalje naviru

Migranti u stanici Sombor borave u starim teretnim vagonima, ali ulaze i u stanicu. Slično je i u Subotici

  • 0
Migranti Turska granica Foto: Tanjug/AP

Železničke stanice širom Srbije postale su stecište migranata - na tim mestima oni spavaju umotani u ćebad, pune telefone, čekaju... Umesto vozova, oni pre čekaju pravi trenutak da prebegnu sa druge strane granice, da nestanu bez traga. Ali, u Bačku stalno pristižu novi migranti, a čitava pogranična oblast postala je velika "čekaonica", dok se meštani tih gradova sve više ćale na nered, pa čak i pljačke, uznemiravanja...

Tako smo iz Sombora dobili pritužbu da su migranti okupirali staničnu zgradu.

- Migranti u stanici Sombor borave u starim teretnim vagonima, koji se nalaze između desetog i četrnaestog staničnog koloseka i čekaju kasaciju. Oni se povremeno smeštaju i u druge stanične prostorije, koje su prazne. U više navrata do sada pripadnici MUP-a su odvodili migrante sa prostora železničke stanice Sombor, ali su se oni u kratkom roku ponovo tu vraćali - kazali su nam u "Infrastrukturi železnice Srbije".

Zbog toga, rešili su da sve objekte dodatno osiguraju - ograde, zazidaju...

- Kako bi sačuvala svoju imovinu, "Infrastruktura železnice Srbije" preduzela je mere da fizički zaštiti prostorije i objekte u železničkoj stanici Sombor. Stručne službe kompanije redovno obilaze ovu železničku stanicu. Zatvorene su ili zazidane prostorije i objekti na prostoru železničke stanice Sombor koji su prazni i ne koriste se, kako bi se sprečilo da migranti neovlašćeno u njima borave. Sva vrata na prostorijama i objektima u stanici su popravljena i zaključana katancima, a gde god je to bilo moguće ugrađene su rešetke. I pored velikog broja migranata u stanici, zaposleni u "Infrastrukturi železnice Srbije" nastoje da stanicu Sombor održe urednom koliko god je to moguće - kazali su nam.

Ipak, broj migranata se, kažu, ne smanjuje, a situacija je loša ne samo u Somboru, već i u Subotici.

- O broju i aktivnostima migranata na ovom prostoru redovno se obaveštava MUP Srbije - kazali su.

Video: Migranti zaposeli zgradu železničke stanice Batajnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA