Krizni štab u Valjevu upozorio da je u tom gradu nepovoljna situacija: Dupliran broj pregleda

Juče je uzeto 57 uzoraka za testiranje, a od početka meseca septembra uzeto je 1.165 briseva

  • 3
korona virus, koronavirus, bolnica, lekar Foto: Tanjug/AP

Štab za vanredne situacije Grada Valjeva ukazao je da je u tom gradu nepovoljna epidemiološka situacija s obzirom na to da je duplo povećan broj pregleda u kovid ambulantama, povećan broj osoba koje su u kućnoj izolaciji i osoba koje se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Prema izveštaju objavljenom na sajtu Grada, 28. septembra nije bilo zabeleženih novih slučajeva pozitivnih na virus korona, a broj novoobolelih je veći za pet zbog naknadnog prijavljivanja obolelih koji su se našli u drugim gradovima.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Valjevo pregledane su 74 osobe sa respiratornim infekcijama, a uzeto je 32 brisa.

U Prijemno urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo pregledano je osam suspektnih slučajeva, a jedna osoba je primljena u bolnicu.

Na hospitalizaciji u Opštoj bolnici Valjevo je jedna osoba pozitivna na virus korona.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije u Valjevu je 1.189, od čega je u drugom piku epidemije od 17. juna do danas laboratorijski potvrđeno 994 obolelih osoba, više muškog nego ženskog pola, prosečne starosti ispod 50 godina.

U kućnim uslovima se leči 16 osoba.

Juče je uzeto 57 uzoraka za testiranje, a od početka meseca septembra uzeto je 1.165 briseva.

Broj umrlih od svih uzroka od početka epidemije je 31, dok je u drugom piku epidemije umrlo 12 osoba.

Broj umrlih od svih uzroka je povećan za dva zbog naknadnog prijavljivanja umrlih u zdravstvenim ustanovama van Valjeva.

Broj zaraženih radnika u zdravstvenim ustanovama od početka epidemije je 93, od čega u prvom piku 49, od kojih je jedna osoba preminula.

U poslednja 24 časa, u ostalim opštinama Kolubarskog okruga - Osečini, Ubu, Lajkovcu, Mionici, Ljigu, nije bilo laboratorijski potvrđenih novoobolelih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac

    29. septembar 2020 | 14:34

    Pa u Valjevu se ne postuje ama bas nista, prigradske kafane zadnjih mesec dana krcate uz muziku uzivo do zore bez postovanja i jedne mere, takodje se van grada pod satrama prave veselja punoletstva, rodjendani i svadbe sa preko 1000 gostiju pa eto tad se zarazilo pa sad stize. Ovo je samo pocetak onoga sta ce tek da bude za neki dan. Nadlezni nisu preduzeli nikakve mere ni pored prijava gradjana. Toliko o merama i postovanju sto se Valjeva tice. Mislim da ce Valjevska bolnica biti mala za sve te sto svakog vikenda do zore orgijase po kafanama i za ove sa satorskih veselja. Za ovo je glavni krivac Gradska Uprava koja nista nije preduzela da to zabrani. Bice isto pa i gore kao posle onog vasara u Jovanji koji je neke skupo kostao.

  • NN

    29. septembar 2020 | 22:42

    Znate li da se organizuje putovanje u raznim ustanovama medlju zaposlenima?

  • HITNO HITNO

    29. septembar 2020 | 14:50

    UVEDITE VANRENDNO STANJE I POLICIJSKI ČAS HITNO ✍️🆗

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA