≫ 

Pacijentkinju boleo stomak, a onda su joj otkrili tumor od 12 kg: Beogradski hirurzi ga vadili 2,5 h

Ogromna tumorska masa je zauzimala gotovo 80 odsto abdomena

  • 0
hirurgija, operacija, operaciona sala, bolnica, lekari, pacijent, bolest Foto:Ilustracija: Pixabay

Lekarski tim Urgentnog centra koji čine hirurzi Vladimir Vukojević, Miomir Gvozdenović, Amela Hamidović, kao i anesteziolog Tijana Todorčević uspeli su da učine pravo čudo pošto su pacijentkinji odstranili tumor od čak 12 kilograma.

Ovaj nesvakidašnji podvig stručnjaka odigrao se u utorak ujutru, nakon što je pacijentkinja stara 75 godina prethodno primljena u ovu zdravstvenu ustanovu zbog nesnosnih bolova u predelu stomaka.

Nakon što je lekarski tim sastavljen od kardiologa, hirurga, pulmologa i anesteziologa uradio dijagnostičke preglede, ustanovljeno je da pacijentkinja može da izdrži operaciju u opštoj anesteziji i nakon dva i po sata lekari su uspeli da izvade ogromnu tumorsku masu koja je zauzimala gotovo 80 odsto abdomena.

- Konstatovali smo da je reč o tumoru levog jajnika, a celokupna tumorska masa je izvađena. Po završetku operacije ustanovljeno je da u telu pacijentkinje nema ostataka maligne bolesti - rekao je za Republiku doktor Vladimir Vukojević.

Kako je objasnio, nakon operacije, urađena je rekonstrukcija prednjeg trbušnog dela zbog viška mišića i kože koji su ostali nakon što je kancer izvađen.

Prema njegovim rečima, po izlasku iz anestezije, stanje pacijentkinje se neprestano prati.

- Pacijentkinja je svesna, smeštena je na jedinici Intenzivne nege. Urađeni su svi neophodni pregledi, pacijentkinja normalno može da diše, ima normalne srčane radnje... Pacijentkinja će moći da nastavi sa normalnim životom - ističe Vukojević.

Uznemirujuće fotografije masivnog tumora možete da pogledate na ovom LINKU.

Video: Devojčici od 12 godina odstranjeno 3.5kg kose iz stomaka (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA