Dve "nezgode" u vrtiću za nešto više od četiri meseca: Prvo korona virus, sada požar u Vlasotincu

Niko od 147 mališana nije povređen u današnjem požaru

  • 3
Vrtić Dečja radost, predskolska ustanova Milka Dimanić Vlasotince

Foto: Predskolska-mdimanic.edu.rs

Vrtić "Dečja radost" Predškolske ustanove "Milka Dimanić" u Vlasotincu zahvatio je požar danas, a ista predškolska ustanova je u maju zabeležila dva slučaja zaraze korona virusom među zaposlenima.

Iz objekta je evakuisano 147 mališana i niko, na sreću, nije povređen. Za sada nije poznato zašto je izbio požar u vrtiću koji se nalazi u centru Vlasotinca, nedaleko od sedišta opštine i policije. Vatra je u međuvremenu stavljena pod kontrolu.

Podsetimo, vrtići u Vlasotincu počeli su sa radom 11. maja, a istog dana se ispostavilo da je trijažna sestra koja je primala decu pozitivna na virus korona. Posle nekoliko dana otkriven je još jedan slučaj, ovoga puta pozitivna je bila vaspitačica.

Dom zdravlja u Vlasotincu navodno, nije na vreme dostavio rezultate testova na korona virus zaposlenih Predškolskoj upravi "Milka Dimanić" u toj opštini, pa je zaražena trijažna sestra bila u kontaktu sa decom koju je primala u vrtić. U Domu zdravlja je tada rečeno da su oni rezultate dobili u nedelju kasno uveče, a da je u ponedeljak, u 7 sati, lično direktorka ove zdravstvene ustanove, obavestila pozitivnu radnicu.

U Domu zdravlja naveli su da su rezultate dobili u nedelju uveče, oko 23.30 sati, ali da je bilo kasno da zovu i obaveste vrtić, pa su to učinili odmah sutradan.

Na pitanje kako je moguće da je zaposlena radnica u 7 sati kazala da je tek stigla na posao, kada je direktorka Predškolske uprave Snežana Filipović izjavila da je ona neko vreme u skafanderu i sa vizirom primala decu, navode da je, onda, moguće da vrtić radi od 6 sati.

Nekoliko dana kasnije pozitivna na virus korona je bila i jedna vaspitačica. Vrtići su ponovo počeli sa radom 3. juna.

Pogledajte video požara u vrtiću:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 123

    29. septembar 2020 | 18:52

    Kako joj je muz bio sposoban u Fk Vlasina tako je ona sposobna da vodi vrtic...

  • Milan

    29. septembar 2020 | 19:59

    Naprednjaci ko i svugde drže vrtice

  • Katarina

    29. septembar 2020 | 23:28

    Postovani...najlakse je nekoga osuditi. To se moglo desiti...ko god da je direktor ustanove. Danas je u Vlasotincu bio tezak dan za sve nas. Nasa deca su bila u vrticu... Zahvaljujuci nasoj hrabroj deci,nasim hrabrim vaspitacicama,rukovodstvu vrtica...sva deca su u vrlo kratkom roku evakuisana. Uz pomoc svih sluzbi, stanovnika Vlasotinca koji su se nasli u blizini vrtica i celog kolektiva vrtica...nasa deca su spasena. To je ono sto je najbitnije. Mi kao roditelji ni malo nismo srecni zbog nemilog dogadjaja...ali smo srecni jer je danas na delu pokazana profesionalnost, ljudskost,humanost...na sta su mnogi odavno zaboravili. Hvala sto ste nam spasili decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA