Požar u Resavici ostavio bez doma četiri porodice: Vatra buknula oko 4 ujutru, sve je izgorelo

Srećom, niko nije povređen

  • 1
Kristijan Šole požar Printskrin: Facebook/Кристијан Шоле

U naselju Osmica u Resavici  juče oko četiri sata izbio je požar u zgradi sa 4 stana, koja je za kratko vreme izgorela do temelja.

Požar je, pišu Novosti, izbio u jednom od stanova i za kratko vreme se proširio na druge stanove, bez mogućnosti da se ukroti. Vatrogasne ekipe su stigle brzo, ali su ostale nemoćne, jer je plamen u trenu sve progutao.

- Velika je sreća što niko od stanara nije povređen, jer su na vreme napustili objekat. Od svega što su sticali celog života stanarima je ostala samo garderoba koju su imali na sebi. Izgoreli su stanovi porodice Đorđević, Denić, Asmena Bešića - rekao je u video zapisu Kristijan Šole, član Fondacije "Despotovo srce" dok je išao po zgarištu i apelovao na firme i pojedince da pomognu unesrećenim ljudima.

Ova fondacija postavila je kutije u hodniku STR "Ada", gde ljudi dobre volje mogu da doniraju novac za pomoć nastradalim porodicama. Tokom popodneva, Šole je u obraćanju na Fejsbuku rekao da je porodicama Denić i Đorđević Fondacija "Despotovo srce" uručila prvu pomoć od 8.100 dinara.

Kako kaže, za porodicu Asmira Bešića, sutra očekuje donaciju iz inostranstva, a pomoć će stići i za Aleksu Markovića, iz čijeg je stana krenuo požar.

Kako je naveo u apelu za pomoć, garderoba za malu decu nije potrebna, već za dvoje srednjoškolaca. On je apelovao na vlasnike radnji da doniraju nešto nove odeće postradalim porodicama, jer, kako je rekao, nije u redu da nose samo polovnu odeću.

Svi koji bi da pomognu porodicama, mogu to da učine preko Fondacije "Despotovo srce".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resava 88

    2. oktobar 2020 | 11:20

    Stanovi privatni a niko ne vodi računa ni o čemu da do ovoga ne dođe,osiguranja nema i sada pomagajte ljudi,državo jer je najjeftinije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA