≫ 

Sremice najstarije prvorotke: Fakultet i posao su neki od razloga što kasnije postaju mame

Lekari kažu da je preporučljivo da se porodica zasniva ranije

  • 0
BEBA BEBE DECAK I DEVOJCICA BLIZANCI Foto: Shutterstock/Ilustracija

Završavanje fakulteta, posao, traganje za srodnom dušom... su neki od razloga da se osnivanje porodice pomeri za kasnije godine. I tako sve do 29. Upravo je to prosečna starost majki koje rađaju po prvi put, prema podacima porodilišta Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

Zbog toga što su Sremice završile u samom vrhu liste najstarijih prvorotki naše države, građani su rešili da promovišu tradicionalne i porodične vrednosti organizujući događaje kao što je Dan porodice.

- Ne mogu da kažem da sam neko ko juri karijeru ali posao mi je sad na prvom mestu, a ovo drugo kad se desi, desi, prosto na to ljudi ne mogu da utiču. Smatram da porodica treba da bude na prvom mestu - kazala je jedna od žena koja je posetila Dan porodice koji je održan u Sremskoj Mitrovici.

Dan porodice ima za cilj promociju porodice kao stuba zdravog društva.

Lekari kažu da je preporučljivo da se porodica zasniva ranije.

- Preporuka je da žene rađaju što mlađe pogotovu što postoje biološki momenti u telu žene, koji su bitni za ranije rađanje, a to je da se žene rađaju sa svim jajnim ćelijama, koje će u toku života dati menstrualne cikluse. To znači da ako žena ima 30 godina i njena jajna ćelija ima 30 godina - kazao je za Kurir TV dr Dragan Malobabić, ginekolog.

Video: Direktor GAK Višegradska o povećanom broju rađanja beba i korona virusu kod njih i trudnica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA