≫ 

Ovca pobegla usamljenoj mati Jeli i ostala zarobljena na kamenitoj kosini, a onda su je oni spasili

Životinja se našla na obronku, delovalo je da izlaza nema

  • 0
Vujan, manastir Vujan Foto: Civilna zaštita Čačak

U ataru manastira Vujan na strminama istoimene planine kod Gornjeg Milanovca uspešno je završena akcija spasavanja. Spasena je jedna ovca koja se našla na kamenitom obronku.

Na toj visini pomoć ljudi bila je neophodna, ali ni mati Jela, jedina preostala u manastiru, ne bi je mogla spasiti sama.

- Akcija uspesno završena. Zahvaljujemo se Branku Slavkoviću koji nam je pritekao u pomoć. Mati Jeli iz manastira Vujan vraćena je ovca - stoji u Fejsbuk objavi grupe Civilna zaštita Čačak.

Iguman Jovan Nikitović , poginuo, manastir Vujan Iguman Jovo / Foto: RINA

Do pre manje od godinu dana, mati Jela boravila je u manastiru sa rođenim bratom - igumanom Jovanom Nikitovićem. Vest o njegovoj tragičnoj smrti zatekla ju je u zimske, praznične dane. Starešina manastira poginuo je na Badnji dan u saobraćajnoj nesreći kod Preljine, na Ibarskoj magistrali.

Sva deca iz ove porodice još u mladosti posvetila su se bogu. Arso, Jela i Jovan su se zakaluđerili, dok je najmlađi brat Dragutin postao sveštenik u Čačku.

Video: Ne nose svi heroji orgtače: Akcija spašavanja psa sa visine od 40 metara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA