≫ 

U ovih 11 škola u Srbiji ima problema sa grejanjem: Samo u jednoj još neće biti otklonjeni

Svi kvarovi, osim u jednoj školi, biće otklonjeni tokom ove sedmice

  • 0
Deca, škola, maske, učionica, igralište, nastava, razmak, odstojanje, socijalna distanca, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Od ukupno 4.278 škola u Srbiji, koje imaju različite modele grejanja, od početka grejne sezone, 15. oktobra, problem sa grejanjem ustanovljen je u 11 objekata, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Oni navode da probleme sa grejanjem ima 0,25 odsto školskih objekata u Srbiji i da će svi kvarovi, osim u jednoj školi, biti otklonjeni tokom ove sedmice.

- Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja intenzivno prati stanje grejnih instalacija i kotlarnica u obrazovnim ustanovama, kao i eventualne probleme na daljinskom sistemu grejanja u svim školskim objektima -navedeno je u saopštenju.

U Tehničkoj školi u Majdanpeku postojao je problem sa grejanjem zbog kvara na toplovodu i pucanja cevi u gradskoj toplani, u toku je otklanjanje kvara na nivou cele teritorije Majdanpek.

U OŠ „Milunka Savić" u Vitanovcu tokom nedelje biće saniran kvar na kotlu, dok u OŠ „Rade Dodić" Milutovcu radi jedan kotao, dok je u toku ugradnja drugog kotla.

U Gimnaziji, Tehničkoj školi i OŠ „Desanka Maksimović" u Kosovskoj Kamenici, koje nalaze u istoj zgradi u toku je otklanjanje kvara na kotlu, a završetak radova očekuje se u toku ove nedelje.

U OŠ „Danilo Zelenović" u Sirigu, radnici se nalaze na terenu i očekuje se da danas počne grejanje, dok su u OŠ „Petar Petrović Njegoš" u Vrbasu u toku radovi na zameni starog kotla, a grejanje bi trebalo da počne sutra.

U OŠ „Dositej Obradović" u Beogradu, u biblioteci i jednoj učionici nije bilo grejanja, a nakon intervencije očekuje se da se u narednim danima uspostavi grejanje i u ovim prostorijama.

U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu, grejanja nije bilo u četiri učionice na poslednjem spratu, pukla je cev na četiri mesta i u toku je otklanjanje kvara.

U Osmoj beogradskoj gimnaziji otklonjeni su tehnički problemi sa grejanjem, a u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji zamenjena je cev zbog koje nije bilo grejanja u fiskulturnoj sali.

U toku radova u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji ustanovljeno je da su još neke instalacije u glavnoj zgradi škole dotrajale i učenici će zbog toga do sutra biti na onlajn nastavi.

Ove škole su priključene na daljinski sistem grejanja i ova vrsta kvarova može se ustanoviti samo u vreme grejnih proba kada se sistem puni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA