≫ 

Patrijarh Irinej i Lončar pozvali građane da poštuju epidemiološke mere i tokom krsnih slava

Patrijarh Irinej istakao je da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, zdravlje i dobrobit građana naše zemlje, i pozvao sve građane na solidarnost i jedinstvo

  • 6
Patrijarh Irinej, Zlatibor Lončar, doc dr Goran Stevanović FOTO: Ministarstvo zdravlja

Njegova Svetost patrijarh srpski Irinej i ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar pozvali su danas sve građane Srbije da se i u narednom periodu, i prilikom krsnih slava, pridržavaju protivepidemijskih mera za borbu protiv korona virusa u cilju očuvanja javnog zdravlja.

Na današnjem sastanku u Patrijaršiji, na kojem je prisustvovao i Кlinike za infektivne i tropske bolesti doc. dr Goran Stevanović, ministar Lončar je Njegovu Svetost Patrijarha Irineja upoznao sa aktuelnom epidemiološkom situacijom u našoj zemlji, kao i pripremljenosti zdravstvenog sistema na novi pik korona virusa.

Ministar je, tom prilikom, istakao da će zdravstveni radnici i ovoga puta učiniti sve da očuvaju zdravlje naših građana, ali da je neophodno da se poštuju mere kako bi se epidemija držala pod kontrolom.

Patrijarh Irinej istakao je da SPC i Ministarstvo zdravlja imaju isti cilj, zdravlje i dobrobit građana naše zemlje, i pozvao sve građane na solidarnost i jedinstvo.

Кrsne slave su događaji koji simbolišu našu duhovnost, baštine našu tradiciju, okupljaju i čuvaju naše porodice, a danas, u vremenu epidemije, imaju i poseban značaj, jer načinom na koji se proslavljaju i obeležavaju direktno utiču na očuvanje javnog zdravlja.

U skladu sa tim, patrijarh Irinej i ministar Lončar pozvali su građane da se u svakoj situaciji pridržavaju protivepidemioloških mera, a da krsne slave proslave na način kojim neće ugroziti zdravlje i živote svojih najbližih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    19. oktobar 2020 | 15:32

    Od kada i crkva priznaje nauku i postojanje virusa korone,do sada su popovi sve to ignorisali?

  • 👩‍💻

    19. oktobar 2020 | 14:46

    Dr Stevanović nije čuo da korona napada gojazne. Malo smo se ubucili za ovih 8 meseci, izgleda da već postaju vidne kontraindikacije nošenja maske.🤔

  • Milena

    19. oktobar 2020 | 14:16

    Konacno i moj omiljeni doktor da se pojavi 🥰 a u kojoj ulozi je on bio ovde?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA