≫ 

U ovom srpskom gradu komunalna milicija klopkama "lovi" one koji prljaju: Ove slike su dokaz za to

Zanimljiv slučaj snimljen je i prošle godine kada su dvojica počinilaca automobilom prišla kontejneru i, umesto kućnog smeća, u njega ubacili ostatke životinjskog porekla

  • 12
Komunalna policija foto uređaj, Ljubić Kompleks kulturno-dobrih spomenika Tanasku Rajiću i seoskog groblja (Macansko groblje) Foto: Gradska uprava za inspekciju/cacak.org.rs

Sumnjivi kamion zalazi u šumu. Nema nikoga na vidiku, radnici istovaraju otpad u prirodi i nestaju. Ali, ni ne slute da su upravo uhvaćeni u klopci.

Čačanska Komunalna milicija već neko vreme koristi takozvane klopke, fotografske uređaje kojima "lovi" nesavesne građane - bilo da narušavaju prirodu ili da nepropisno odlažu smeće u kontejnerima.

- Isti se postavljaju na površinama javne namene u saradnji sa preduzećem JKP "Komunalac" Čačak u blizini posuda za odlaganje komunalnog otpada i reciklažnog platoa, i po prioritetu u saradnji sa predstavnicima MZ i građanima, u blizini vodotokova, pored puteva, parkova, seoskih grobalja, u šumi i na drugim lokacijama gde se nepropisno odlaže otpad. Dosad je korišćenje ovih uređaja dalo rezultat da sada na više lokacija na kojima je vršena kontrola pomoću ovih uređaja, nema nepropisnog odlaganja otpada - kazala nam je načelnica Komunalne milicije Grada Čačka Milena Jovanović.

Kako to stvarno funkcioniše može se videti na sajtu Grada Čačka.

Već opisana scena iz šume zaista se zbila, na snimcima se jasno vidi kako kamioni istovaruju otpad u naselju Ljubić. Tek što su dve divlje deponije, jedna pored puta, a jedna u šumi, očišćene, smeće se ponovo pojavilo. Ali, tada su klopke već bile aktivirane.

- Dana 13. 7. 2020. godine je izvršeno kompletno čišćenje tih površina od strane preduzeća JKP "Komunalac" Čačak. Vršeći patrolnu aktivnost konstatovano je da je na obe lokacije odložen građevinski otpad. Uvidom u fotodokumentaciju konstatovano da je otpad odložen dana 14. i 15. 7.2020. godine, odnosno narednog dana kada je izvršeno čišćenje. Na osnovu fotosnimaka, utvrđeno je ko je deponovao naveden otpad, gde je licu pored izdavanja prekršajnog naloga za učinjen prekršaj, usmeno naređeno da deponovan otpad ukloni i odloži na propisan način, što je isti i postupio. Nakon toga, kako je lice imalo još takvog otpada, isti se obratio preduzeću JKP "Komunalac" Čačak radi traženja usluge odnošenja otpada - stoji u jednoj objavi na sajtu.

Zanimljiv slučaj snimljen je i prošle godine, i to kamerom, kada su dvojica počinilaca automobilom prišla kontejneru i, umesto kućnog smeća, u njega ubacili ostatke životinjskog porekla - meso i delove tela koji nisu bili za upotrebu.

Milicija je uspevala čak i da pronađe osobe koje su lepile razne oglase po čačanskim banderama.

Čačak, inače, slovi za jedan od gradova koji su najzainteresovaniji za uvođenje "Oka sokolovog" i tako uvedu red u parkiranje, a zajedno sa vozilima za ovu namenu, u planu za narednu godinu je i nababvka novih klopki.

- Ove godine izdvojeno je 2.000.000 dinara za nabavku opreme i uniforme, naredne godine planirana nabavka novih vozila, ‘Oko sokolovo’, kao i klopki za kontrolu deponovanja otpada - izjavio je nedavno zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

Video: Sve strahote divlje deponije kod Pančevačkog mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobo

    25. oktobar 2020 | 20:52

    Veliko bravo za grad Čačak!

  • Pravda

    25. oktobar 2020 | 20:49

    Samoo velike kazneeee nista drugooo

  • Dare

    25. oktobar 2020 | 20:53

    Bolje da reaguju po prijavama gradjana i izlaze i pisu kazne neodgovornim koji krse mere i zasluzni su sto dnevno belezimo po 1000 zarazenih. Licno im prijavio par velikih skupova nisu reagovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA